کد خبر:2092
پ
۷۳۲۶۳

برداشت آنتی اکسیدان ها از ضایعات فرآوری روغن زیتون

مقدار زیادی ضایعات پوست، خمیر و هسته به طور مداوم در تولید روغن زیتون به دست می آید و در حالی که این زباله ها اغلب فقط تخلیه یا سوزانده می شوند، به زودی می توان از آن به عنوان منبع آنتی اکسیدان های ارزشمند استفاده کرد. تکنیک استخراج آنتی اکسیدان توسط دانشجوی مهندسی مکانیک […]

مقدار زیادی ضایعات پوست، خمیر و هسته به طور مداوم در تولید روغن زیتون به دست می آید و در حالی که این زباله ها اغلب فقط تخلیه یا سوزانده می شوند، به زودی می توان از آن به عنوان منبع آنتی اکسیدان های ارزشمند استفاده کرد.

تکنیک استخراج آنتی اکسیدان توسط دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه زوریخ، کلودیو راینهارد (Claudio Reinhard) و پروفسور لورا نیستروم (Laura Nyström) توسعه داده شد. گفتنی است که شرکت اسپینوف Gaia Tech اکنون این فناوری را تجاری می کند.

در شروع فرآیند، ضایعات زیتون و پسماندهای باقی مانده فرآوری زیتون در یک سانتریفیوژ قرار می گیرند. سپس این ماده به سرعت چرخیده و به اجزای جامد و مایع خود جدا می شود، که دومی از یک جاذب عبور می کند که آنتی اکسیدان ها را جمع آوری می کند. این جاذب از یک ماده اختصاصی ۱۰۰ درصد زیست تخریب پذیر ساخته شده است که می تواند چندین بار تجدید و دوباره استفاده شده و در نهایت به عنوان کود مورد استفاده قرار گیرد.

پس از خارج شدن از جاذب، عصاره آنتی اکسیدانی ویسکوز به رنگ تیره و طعم تلخ است. بنابراین چندین مرحله تصفیه لازم است تا آن را برای استفاده در محصولاتی مانند لوازم آرایشی جوان کننده پوست یا مکمل های غذایی بهداشتی مناسب تر کند.

اکنون Gaia Tech می‌ خواهد که این فناوری را در یک پروژه آزمایشی با یک تعاونی کشاورزی در ایالت کوچک اروپایی سن مارینو آزمایش کند. اگر آن پروژه موفقیت آمیز باشد، شرکت ها ممکن است به دنبال استفاده از این فناوری در سایر انواع ضایعات کشاورزی، مانند ضایعات تولید شده در تولید قهوه و کاکائو باشند.

راینهارد در این باره گفت: من می خواستم راهی برای استفاده مجدد از زباله های کشاورزی در حمایت از اقتصاد دایره ای پایدار پیدا کنم. یک بطری روغن زیتون ضایعاتی معادل چهار بطری تولید می کند. گفتنی است که به عنوان یک نکته جالب، دانشمندان مؤسسه علوم مواد مولوز فرانسه در حال حاضر فرآیندی را برای تبدیل فاضلاب کارخانه زیتون به سوخت زیستی، کود و آب تمیز ابداع کرده اند.

منبع
سیناپرس
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید