شهردار مبارکه گفت: نوروز سال جاری بیش از۳۰ هزار نفر از شهروندان و مسافران نوروزی از نوروزگاه ارگ نهچیر این شهر بازدید کردند که در مقایسه با سایر اماکن دیدنی این شهرستان، رکورددار بوده است.
مصطفی رحیمی در اصفهان با بیان اینکه برنامههای نوروز گاهی ویژهای در مجموعه تاریخی ارگ نهچیر برای این ایام ارائه شد، اظهار کرد: شهروندان مبارکهای و میهمانان نوروزی بسیاری از سایر استانها و حتی خارج از کشور استقبال بسیار خوبی از برنامههای ارائه شده کردند.
وی افزود: رویداد فرهنگی نوروز گاه مبارکه با هدف ارائه دستاوردهای فرهنگی اقوام مختلف در حوزه نوروز ایرانی به گردشگرانی که شهرستان مبارکه را بهعنوان مقصد سفر نوروزی خود انتخاب کردند ارائه شد.
شهردار مبارکه با بیان اینکه در نوروز ۱۴۰۴؛ بیش از ۳۰ هزار نفر از ارگ تاریخی نهچیر مبارکه بازدید کردند، افزود: رویداد نوروزگاه برنامه کاملی برای نمایش آئینها و رسوم، نمایشگاه و فروشگاه صنایعدستی و سوغات و جشنواره سفره هفتسین، بازیهای و غذاهای بومی و محلی، جشنواره لباس و موسیقی سنتی در محل ارگ تاریخی نهچیر در شهر مبارکه برگزار شد.
رحیمی با بیان اینکه شهر مبارکه بهلحاظ موقعیت جغرافیایی و مکانی در سالهای گذشته پذیرایی میهمانان نوروزی چندانی نبود، افزود: این شهر از پتانسیل و ظرفیتهای بالایی در زمینه فضای سبز، آثار تاریخی و موقعیت همجواری با زایندهرود برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه نوروز گاه، فرصتی برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری شهر مبارکه است، اضافه کرد: ایام نوروز فرصت مناسبی برای معرفی جاذبههای گردشگری، تاریخی و فرهنگی به مسافران و گردشگران است و از این رو ارائه دستاوردهای فرهنگی اقوام مختلف شهرستان مبارکه در حوزه نوروز ایرانی و در قالب ویژه برنامه نوروز گاه در دستور کار شهرداری مبارکه قرار گرفت.
شهردار مبارکه خاطرنشان کرد: جشنواره بزرگ فرهنگی هنری نوروزگاه شهر مبارکه از ششم تا یازدهم فروردین ۱۴۰۴ از ساعت ۱۷ تا ۲۲ با برنامههای شاد و متنوع در ارگ تاریخی نهچیر، میزبان شهروندان و مسافران نوروزی نگین سبز استان اصفهان بود.
رحیمی گفت: ارگ تاریخی نهچیر با وسعت ۲۰ هزار مترمربع یکی از بزرگترین بناهای خشتی استان اصفهان است و بهلحاظ سبک معماری بهصورت قرینه است و قدمتی مربوط به دوران صفویه تا اوایل قاجار دارد.
وی افزود: این اثر تاریخی به شماره ۱۸۹۵ یازدهم مرداد سال ۷۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
در شهرستان مبارکه بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی شناسایی شد که از این تعداد ۴۵ اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است.