معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان گفت: در حال حاضر بازنگریهای جدیدی درباره محدوده بافت تاریخی در حال انجام است و طبق برنامهریزیها، مناطقی که دیگر ارزش تاریخی ندارد، از محدوده بافت تاریخی این کلانشهر خارج خواهد شد.
سیدمرتضی حسامنژاد ظهار کرد: معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان برای تسهیل روند نوسازی بافتهای فرسوده کمیتهای به نام «رفع موانع فرسوده» تشکیل داده است که اعضای آن تمام حمایتهای لازم را برای پلاکها پیاده میکنند.
وی افزود: در حال حاضر بازنگریهای جدیدی درباره محدوده بافت تاریخی در حال انجام است و طبق برنامهریزیها، مناطقی که دیگر ارزش تاریخی ندارد، از محدوده بافت تاریخی خارج خواهد شد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان تاکید کرد: این تغییرات در صورت اجرا میتواند بسیاری از مشکلات موجود را رفع کند، اما در موارد خاص، بهترین راهکار دریافت استعلام از میراث فرهنگی است تا به طور موردی مشکلات رفع شود.
حسامنژاد گفت: ضوابط تشویقی برای بافت فرسوده پس از ابلاغ شورای عالی معماری و شهرسازی کمتر از یک سال پیش، فرصتهای مناسبی برای بازآفرینی بافتهای فرسوده فراهم کرده است.
وی ادامه داد: از جمله این مشوقها میتوان به اعطای یک طبقه مازاد برای تکپلاکها و دو طبقه برای پلاکهای تجمیعی با مساحت بالای ۴۰۰ متر اشاره کرد، همچنین در فضای انتفاعی درصد اشغال و دیگر مشوقها پیشبینی شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: طبق مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی، این مشوقها به جز در مناطق بافت تاریخی شهر قابل اعمال نیست؛ بهطور مثال منطقه ۳ اصفهان و بخشهایی از مناطق یک و دیگر نقاط شهر که در محدوده بافت تاریخی قرار دارد، مشمول این مشوقها نمیشود.
حسامنژاد گفت: در بعضی موارد استثنایی، با استعلام از اداره میراث فرهنگی و موافقت آنها، این مشوقها به کمیسیون ماده ۵ ارسال میشود تا برای آنها مصوب شود.