نتایج اولیه سرشماری عمومی کشاورزی امسال در استان اصفهان نشان میدهد که بیشترین رشد تعداد بهرهبرداران در بخشهای مختلف مربوط به «آبزیپروری» با افزایش ۳۴۲ درصدی نسبت به سرشماری سال ۱۳۹۳ است.
سرشماری عمومی کشاورزی در استان اصفهان همزمان با سراسر کشور از ۱۲ آبان تا پایان آذر امسال در بخشهای مختلف کشاورزی مانند زراعت، باغداری، دامداری، تولیدات گلخانهای، زنبورداری، آبزیپروری، کرم ابریشم و طیور سنتی انجام شد؛ سرشماری کشاورزی پیشین در کشور در سال ۱۳۹۳ اجرا شد.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی اصفهان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اتمام سرشماری میدانی کشاورزی در این استان اظهار کرد: نتایج و اطلاعات اولیه این سرشماری نشان می دهد که بخشهای آبزیپروری(ماهیان خوراکی) و تولیدات گلخانهای دارای بیشترین رشد تعداد بهرهبرداران نسبت به سال ۱۳۹۳ بودند.
سیدعلی قرشی با اشاره به افزایش ۱۷۳ درصدی تعداد بهرهبرداران بخش تولیدات گلخانهای، افزود: این آمار گویای تغییر الگوی کشت و فعالیت بخش کشاورزی استان اصفهان با توجه به شرایط کم آبی، خشکسالی و تغییر اقلیم است.
وی با اشاره به کاهش تعداد بهرهبرداران بخش زراعت و باغداری استان اصفهان در سال جاری در مقایسه با نتایج سرشماری ۱۳۹۳، اظهار کرد: تعداد بهرهبرداران بخش زراعت در این خطه ۱۵ درصد کاهش یافته است.
قرشی با بیان اینکه در سرشماری امسال کشاورزی استان اصفهان حدود ۸۳ درصد جامعه مورد هدف نسبت به سال ۱۳۹۳ پوشش داده شد، اضافه کرد: هرند با ۱۲۰ درصد، فریدونشهر ۱۱۰ درصد و فریدن ۱۰۹ درصد دارای بالاترین پوشش جامعه بهرهبرداران کشاورزی در این سرشماری نسبت به سال ۱۳۹۳ بودند.
وی، کمترین میزان پوشش در سرشماری عمومی کشاورزی استان اصفهان در سال ۱۴۰۳ را مربوط به کاشان، نجفآباد و تیران و کرون دانست.
قرشی خاطرنشان کرد: در مرحله بعدی سرشماری عمومی کشاورزی از دهم تا سیزدهم دی ماه جاری کار بازشماری آمار و اطلاعات، راستی آزمایی و شناسایی خطاهای احتمالی انجام میشود.
وی ادامه داد: نتایج نهایی سرشماری و تعداد دقیق بهرهبرداران بخش کشاورزی استان پس از گذراندن این مراحل و تجزیه و تحلیل آمار مشخص میشود.
قرشی، یکی از مهمترین چالش هایی که در اجرای سرشماری عمومی کشاورزی وجود داشت را ناآگاهی جامعه درباره آمار و نقش آن در بهبود کیفیت زندگی دانست و گفت: هنوز برخی از مردم ذهنیت نادرستی درباره سرشماری دارند و همین موضوع بر کار ما تاثیرگذار است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان با اشاره به کمبود برخی از امکانات و تجهیزات تدارکاتی(لجستیکی) در انجام سرشماری عمومی کشاورزی، افزود: لازم است اطلاع رسانی بیشتری درباره اهمیت آمار توسط بخشهای مختلف بهویژه رسانه ها و فضای مجازی صورت گیرد.
طرح سرشماری عمومی کشاورزی از سال ۱۳۵۲ در کشور آغاز شد و زمان انجام آن هر ۱۰ سال یکبار است؛ این سرشماری به تولید بهنگام دادهها برای برنامهریزان و همچنین توسعه و آبادانی کشور کمک میکند.
اصفهان از پیشتازان صنعت کشاورزی ایران با ۵۶۸ هزار هکتار اراضی(معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور) محسوب میشود.
شرایط متنوع آب و هوایی این استان، استعداد تولید انواع محصولات را دارد بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی بادام و گردو و در مناطق معتدل و سرد انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
به گفته مسوولان جهاد کشاورزی اصفهان، بیش از ۸۰۰ واحد و مزرعه پرورش و تولید ماهی خوراکی در استان وجود دارد و بالغ بر پنج هزار نفر در این صنعت بهکار مشغولند.