اصفهان
8°C
کد خبر:31409
پ
۱۷۵۵۳۱۹
معاون شهردار اصفهان خبر داد

اضافه شدن ۴۴ ظرفیت جدید شارژ خودروهای برقی در اصفهان

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان از اضافه شدن ۴۴ ظرفیت جدید شارژ خودروهای برقی در اصفهان در سه ماه گذشته خبر داد. سعید ساکت با اشاره به توسعه قابل‌توجه زیرساخت‌های شارژ خودروهای برقی در این کلان‌شهر اظهار کرد: طی سه ماه گذشته ۴۴ ظرفیت جدید شارژ خودروهای برقی در ۲۳ نقطه شهر اضافه شده […]

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان از اضافه شدن ۴۴ ظرفیت جدید شارژ خودروهای برقی در اصفهان در سه ماه گذشته خبر داد.

سعید ساکت با اشاره به توسعه قابل‌توجه زیرساخت‌های شارژ خودروهای برقی در این کلان‌شهر اظهار کرد: طی سه ماه گذشته ۴۴ ظرفیت جدید شارژ خودروهای برقی در ۲۳ نقطه شهر اضافه شده است؛ این اقدام گام مهمی در راستای توسعه حمل‌ونقل پاک و کاهش آلودگی هوا در اصفهان بوده است.

وی با اشاره به وضعیت کنونی ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی در اصفهان افزود: با برنامه‌ریزی انجام شده و مشارکت شرکت نیک‌اندیش و شرکت آرین خودرو ۲۳ جایگاه شارژ پارکینگی با امکان شارژ ۴۴ خودرو به‌طور هم‌زمان به ظرفیت شارژ خودروهای برقی در کمتر از مدت سه ماه اضافه شد؛ اضافه‌شدن این ظرفیت‌ها طی سه ماه اخیر تأثیر قابل‌توجهی در افزایش دسترسی شهروندان به زیرساخت‌های شارژ داشته است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان گفت: با توجه به پیش‌بینی افزایش تعداد خودروهای برقی، نیاز به جایگاه‌های شارژ بیشتری در شهر احساس می‌شود که در همین راستا معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان در سال جاری احداث ۲۰ جایگاه شارژ سریع دیگر را با همکاری سرمایه‌گذاران و منابع اعتباری موجود در دستور کار قرار داده است و عملیات احداث آن‌ها از فروردین آغاز خواهد شد.

ساکت با اشاره به جایگاه این شهر در مقایسه با سایر کلان‌شهرهای ایران عنوان کرد: اصفهان به‌عنوان یکی از شهرهای پیشرو در توسعه حمل‌ونقل پاک و کاهش آلودگی هوا در شش ماه گذشته اقداماتی مؤثر در زمینه برقی‌سازی زیرساخت‌ها انجام داده است؛ به‌عنوان مثال نخستین جایگاه شارژ خودروهای برقی مرکز و جنوب ایران، با مشارکت شرکت آرین خودرو، در مجتمع گردشگری صفه راه‌اندازی شد؛ پس از آن نیز جایگاه‌های دیگری در خیابان‌های فرایبورگ و میدان بزرگمهر با مشارکت شرکت مپنا افتتاح شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهر اصفهان دارای ۲۷ جایگاه شارژ خودرو برقی شامل پنج جایگاه شارژ سریع با ظرفیت شارژ ۱۰ خودرو به‌صورت هم‌زمان و ۲۳ ظرفیت شارژ پارکینگ‌ها به ظرفیت شارژ ۴۴ خودرو است.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان ادامه داد: علاوه بر این دو جایگاه شارژ بخش خصوصی در مرکز و شرق شهر فعال شده است که این اقدامات نشان‌دهنده تمرکز ویژه شهرداری اصفهان بر توسعه زیرساخت‌های برقی است و در سال جاری به‌طور حتم این روند با سرعت بیشتری ادامه خواهد داشت.

ساکت با اشاره به چالش‌های توسعه ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، توجیه اقتصادی این پروژه است، همچنین ظرفیت محدود برق و مسائل فنی مرتبط با جانمایی ایستگاه‌ها، مشکلات دیگری را به همراه دارد، با این حال حمایت‌های شورای اسلامی شهر و تاکید ویژه شهردار اصفهان بستر مناسبی برای ادامه این روند از جمله فراخوان جذب سرمایه‌گذار برای توسعه شارژرهای سریع و الزام مناطق شهری برای ایجاد حداقل یک ایستگاه شارژ در هر منطقه شهر ایجاد کرده است.

وی با اشاره به مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی گفت: شهرداری اصفهان با تخصیص زمین و انشعاب‌های لازم، گام‌های مهمی در جهت حمایت از سرمایه‌گذاران برداشته است؛ در حال حاضر قرارداد سرمایه‌گذاری ۱۰ جایگاه شارژ سریع با بخش خصوصی منعقد شد؛ سایر جایگاه‌های فعال نیز با مشارکت شرکت‌هایی همچون مپنا و آرین خودرو راه‌اندازی شده‌اند.

ساکت با اشاره به ظرفیت برق شهر برای تأمین انرژی مورد نیاز خودروهای برقی تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت برق شهر پاسخگوی نیاز خودروهای موجود است، اما با افزایش تقاضا باید زیرساخت‌های برق در سطح شهر تقویت شود؛ شهرداری اصفهان به‌صورت رسمی درخواست تخصیص برق لازم برای احداث جایگاه‌های شارژ را اعلام کرده است، از سوی دیگر توسعه انرژی‌های پاک نیز به‌عنوان بخشی از مسئولیت تأمین سهم توان مورد نیاز در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: خودروهای برقی بیشتر در زمان شب که مصرف برق پایین است، شارژ می‌شوند و در ساعات اوج مصرف بدون نیاز به شارژ در شهر تردد می‌کنند، این روند نوعی مصرف بهینه انرژی را ایجاد می‌کند که علاوه بر کاهش آلایندگی تأثیر مثبت اقتصادی و زیست‌محیطی نیز دارد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان گفت: شهرداری مشوق‌های ویژه‌ای برای توسعه خودروهای برقی از جمله تخفیف ۵۰ درصدی طرح ترافیک برای خودروهای برقی و هیبریدی و اختصاص تسهیلات بلاعوض برای تاکسی‌های برقی در نظر گرفته است، همچنین برنامه‌ریزی‌هایی برای خرید ۵۰ اتوبوس برقی و ورود ۳۰۰ تاکسی برقی دیگر به ناوگان حمل‌ونقل شهری انجام شده که تأمین مالی آن در حال پیگیری است.

منبع
ایمنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید