رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان، گفت: دومین دوره جشنواره قالی فاخر در اصفهان با هدف کمک به افزایش تولید فرش دستباف با حفظ اصالت قالی و کمک به بازاریابی فرشهای تولیدی برگزار خواهد شد.
سعید عصاچی، در نشست خبری دومین جشنواره قالی فاخر، اظهار کرد: دبیرخانه دائمی جشنواره قالی فاخر به اصفهان واگذار شده است و از این پس جشنواره قالی فاخر از این پس هر ساله در استان برگزار خواهد شد و میان سازمان صمت اصفهان، اتاق بازرگانی و مرکز ملی فرش توافق نامهای شکل گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه شناسایی آثار فاخر در اولویتهای این جشنواره است، افزود: مرکز ملی فرش در راستای وظایف قانونی خود اقدام به برگزاری جشنواره «قالی فاخر» جهت شناسایی و معرفی آثار فاخر و برگزیده کرده است، در نخستین دوره این جشنواره از کل کشور فرشهای نفیسی را ارائه دادند و ۵۰ تخته فرش به نمایش گذاشته شد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان اصفهان، با اشاره اهداف این جشنواره، توضیح داد: معرفی تنوع و ویژگی های فرش دستباف ایران در سطح ملی و بینالمللی، ترغیب و تشویق بافندگان، طراحان، نقاشان، تولیدکنندگان و فروشندگان به تولید و عرضه قالیهای فاخر و ایجاد انگیزه برای بروز استعدادها، نوآوری و خلاقیت در تولید فرش دستباف با حفظ اصالت قالی و کمک به بازاریابی فرشهای تولیدی از اهداف اصلی این جشنواره است.
وی با اشاره به نحوه شرکت هنرمندان در این جشنواره، گفت: ثبتنام این دومین دوره این جشنواره به صورت رسمی آغاز شده، افرادی که دارای فرش فاخر هستند، میتوانند تا آخر آذرماه با مراجعه به سایت جشنواره به آدرس http://ircfestival.irثبت نام کرده تا توسط کارشناسان در اتحادیه هر استان، داوری اولیه شود.
عصاچی ادامه داد: پس از داوری اولیه، فرشهای قابل عرضه به اصفهان ارسال و بعد و پس از داوری نهایی فرشهای که امتیاز قابل قبول را کسب کنند در نمایشگاه اصفهان از ۴تا ۹ بهمنماه به نمایش گذاشته خواهند شد. فرشهای فاخر در این جشنواره در هشت رسته و سه گروه فرشهای روستایی و عشایری، فرشهای شهری باف و فرشهای مدرن ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه اکنون ۲۲۰ هزار بافنده فعال فرش دستباف در استان وجود دارد، اعلام کرد: بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران همزمان با جشنواره قالی فاخر در اصفهان برگزار خواهد شد. در تلاشیم تا فرشهای برتر پس از انتخاب، در نمایشگاههای خارجی و بینالمللی به نمایش گذاشته شوند تا بتوانیم بازاریابی خوبی برای فرشها انجام دهیم. همزمان با افتتاحیه این نمایشگاه، اهدا جوایز و اعلام برندگان جشنواره قالی فاخر را انجام دهیم.
اتاق بازرگانی حامی حفظ میراث صعنت فرش ایرانی
در ادامه مژگان ایزدی رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان، اظهار کرد: اتاق بازرگانی همواره میکوشد تا به اعضای این اتاق، بهویژه فعالان هنر صنعت فرش دستباف خدمات ارائه دهد و در این راستا از هیچ تلاش و کوششی دریغ نخواهد کرد.
وی افزود: اتاق بازرگانی اصفهان تلاش میکند تا پاسدار این میراث کهن باشد و تا زمان شکوه و رونق با اقداماتی همچون برگزاری جشنواره قالی فاخر از صنعت این هنر حفاظت خواهد کرد.
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان درخصوص شهرت فرش ایران، گفت: فرش دستباف ایران در دوره ای به درجه ای از شهرت و عظمت رسیده بود که ایران را یکه تاز بازار جهان کرده بود، اما تحریم فرهنگی فرش ایران بسیار زودتر از تحریمهای اقتصادی و از اوایل دهه هفتاد میلادی شروع بود.
وی با اعلام اینکه بیش از دو میلیون بافنده فعال فرش در کشور فعال هستند که از این تعداد بیش از ۲۲۰ هزار نفر مربوط به استان اصفهان است، خاطرنشان کرد. اصفهان بهعنوان یکی از قطبهای اصلی تولید هنر صنعت فرش دستباف ایران محسوب میشود.