«اصفهان دومین استان توسعه یافته از لحاظ زیرساخت های فیبر نوری در کشور است.» این جمله یکی از کلیدواژه های اصلی صحبت های مدیر شرکت مخابرات منطقه اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه بود که در اولین روز از آخرین هفته اردیبهشت برگزار شد.
اسماعیل قربانی در ابتدای این نشست با تبریک روز جهانی مخابرات و هفته ارتباطات گفت: «سال جدید سال مشارکت مردم است. یکی از امکاناتی که میتوان در مسیر رشد از آن استفاده کرد ارتباط در فضای مجازی و فضاهایی بر بستر مجازی است. هرچه روبه جلو میرویم چسبندگی مردم، کسب و کارها و خدمات به اینترنت و فضای مجازی بیشتر میشود.»
قربانی اضافه کرد: «مسئولیت ما در دوران رشد وابستگی مردم به فضای مجازی ارائه خدمات باکیفیت و فراهم کردن نیازهای گسترده مردم در فضای مجازی است که بتوانیم در مسیر رشد اقتصادی جامعه مفید باشیم که برکات و سود آن به همه مردم برسد و مخابرات نقش خود را در این مسیر به خوبی ایفا کند.»
مدیرمخابرات منطقه اصفهان با بیان اینکه شعار امسال مخابرات کشور، نوآوری دیجیتال برای توسعه پایدار است، ادامه داد: «دنیا در حال حرکت به سمت دیجیتالی شدن است. مفهوم دیجیتالی در ۱۰-۱۵ سال گذشته در کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه بسیار پرکاربرد است، مفاهیمی مثل اینترنت اشیا و رباتیک که به نوعی به استفاده از فضای دیجیتال میپردازد به ما کمک میکند که از این ظرفیت برای بهتر شدن زندگی مردم و کاهش هزینههای جامعه بهره ببریم و ظرفیتها و وسعت گستردهای در آن وجود دارد.»
* ۹۹ درصد مناطق شهری و روستایی استان، تحت پوشش همراه اول
قربانی در بخش بعدی صحبت های خود دستاوردها و عملکرد مخابرات اصفهان را در قالب گزارشی آماری ارائه کرد و گفت: «برد پرسرعت مبتنی بر شبکه مسی تحت عنوان ایکس دی اس ال سرعت ۴۰ مگابیت بر ثانیه دارد و ای دی اس ال سرعت ۱۵ مگابیت بر ثانیه دارد. در استان ۶۱۵ هزار مشترک ای دی اس ال و ۱۳ هزار برد ایکس دی اس ال و ۴۵ هزار برد مبتنی بر فیبر نوری وجود دارد. همچنین ۱۹۵ هزار مشترک از طریق شرکتهای مختلف از مخابرات اینترنت مبتنی بر سیم مسی دریافت میکنند.»
او اضافه کرد: «در استان اصفهان ۲ میلیون و ۴۲۰ هزار تلفن ثابت دایر است. همچنین سیم کارت همراه اول با ۷ میلیون و ۲۵۰ هزار سیمکارت واگذار شده و ۵ میلیون و ۴۵۰ هزار سیمکارت فعال همراه اول در اصفهان وجود دارد و ۶۵ درصد سهم بازار تلفن همراه را همراه اول در اختیار دارد.»
قربانی همچنین ضمن تشریح وضعیت پوشش شبکه همراه اول در استان، گفت: «در حال حاضر بالغ بر ۹۹ درصد از مناطق شهری و روستایی استان تحت پوشش شبکه همراه اول است.»
* عدالت ارتباطی حتی در دور افتاده ترین روستاها
مدیر مخابرات منطقه اصفهان با اشاره به اهمیت ارتباطات روستاها گفت: «اگر دنبال عدالت اجتماعی و مهاجرت معکوس به روستاها هستیم باید ارتباطی مورد نیاز را برای روستاها فراهم کنیم که این موضوع در شرکت مخابرات ایران و اصفهان پیگیری میشود و در حال حاضر هزار و ۷۶۰ روستا و شهرک صنعتی در اصفهان وجود دارد، که از این تعداد هزار و ۶۹۳ روستا دارای سکنه هستند و هزار و ۴۳۰ روستا دارای ارتباط هستند.»
به گفته قربانی در استان اصفهان ۹۲۹ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد که از این تعداد ۹۱۹ روستا دارای ارتباط قانونی هستند. همچنین ۷۸۳ روستا به سیستم اینترنت مبتنی بر سیم متصل هستند که از این تعداد ۶۴۱ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند.
*ارائه سرویس اینترنت مبتنی بر فیبر نوری در ۲۴۰ هزار نقطه از استان اصفهان
بخش عمده و ویژه ای از صحبت های قربانی به مبحث «فیبرنوری» و گسترش
زیرساخت های آن در اصفهان اختصاص داشت. به گفته مدیرمخابرات منطقه اصفهان، اصفهان بعد از تهران از لحاظ زیرساخت فیبر نوری دومین استان توسعه یافته به لحاظ فیبر نوری در کشور است.
قربانی با اشاره به اینکه اصفهان نخستین شهری بود که در سال ۱۳۹۵ طرح استفاده از فیبر نوری برای مصارف خانگی را اجرا کرد،گفت: «مخابرات اصفهان زیرساختهای لازم برای توسعه فیبر نوری را داراست و درحال حاضر تمام ۱۱۵ شهر استان از طریق فیبر نوری به شبکه مخابرات ایران متصل هستند.»
او با اشاره به اینکه توسعه شبکه فیبر نوری لازمه توسعه اقتصاد دیجیتال است، گفت: «طی سال گذشته بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال توسط شرکت مخابرات برای توسعه شبکه فیبر نوری در استان اصفهان هزینه شد. همچنین۱۶۰ سایت۵G طی سال جاری در اصفهان نصب شد.»
*هزینه نگهداری خطوط تلفن ثابت، بیشتر از آبونمان دریافتی از مشترکین است
قربانی با بیان اینکه توسعه شبکه ملی اطلاعات باید هرچه سریع تر اتفاق بیفتد، گفت: «باید این اتفاق بیفتد تا بتوان از این بستر برای توسعه فضای دیجیتالی کشور بهره برد و شرکت مخابرات آمادگی بسترسازی زیرساختی در این زمینه را داراست. هزینه نگهداری شبکه خطوط تلفن ثابت که از جنس مس است، بسیار بیشتر از آبونمان دریافتی از مشترکین ثابت بوده و اکنون در اصفهان هزینه نگهداری خطوط ثابت ماهیانه حدود ۴۰ هزار تومان برای هر خط است.»
*جشنواره استثنایی فروش سرویس اینترنت بر بستر فیبر نوری
قربانی در پایان صحبت های خود با اشاره به برگزاری جشنواره استثنایی فروش سرویس اینترنت بر بستر فیبر نوری ویژه مشترکین جدید، گفت: «مخابرات منطقه اصفهان به مناسبت فرا رسیدن ۲۷ اردیبهشت ماه، روز جهانی مخابرات، اقدام به برگزاری جشنواره بهاری سرویس فیبر نوری نموده که از مزایای آن می توان به ۵۴۰ گیگا بایت ترافیک اینترنت بین الملل به علاوه ۲۰۰۰ گیگابایت اینترنت هدیه به صورت رایگان به همراه فیبرکشی داخلی و مودم رایگان، اشاره کرد. متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت tanoma.tce.ir و یا تماس با سامانه تلفنی ۲۰۲۰ داخلی۱، به صورت غیرحضوری در این طرح ثبت نام کرده و از مزایای آن بهره مند شوند.
*گزیده صحبت های مدیرمخابرات اصفهان:
* بازکردن رشد قفل اقتصادی در کشور نیازمند توسعه فضای دیجیتال است و فناوری دیجیتال می تواند نقش مهمی در گشودن قفل تولید در کشورمان داشته باشد.
*گسترش استفاده از سرویس های مبتنی بر شبکه همراه و بالارفتن سطح انتظار مردم که به روزرسانی شبکه سیار ارتباطی را می طلبد، باعث شده تا مخابرات منطقه اصفهان اقدام به راه اندازی سایت های نسل پنجم همراه اول در سطح استان کند. حرکتی که قرار است در سال جاری هم با قوت ادامه پیدا کند.
* طرح ها و پروژه های مخابراتی افتتاح شده شامل ۴۳ طرح با محوریت سیستم های مخابراتی، ۳۶ طرح در زمینه سیستم های انتقال، ۲۵۹ طرح فیبر نوری، ۳۹۵ طرح شبکه همراه، ۱۰ طرح دیتا، ۷ طرح فیبر نوری USO و ۱۳۸طرح ساختمان، پاور و تأسیسات است که تأثیر بسزایی در توسعه زیرساخت های ارتباطی استان خواهد داشت.
* کمبود فضاهای عمومی شهری برای نصب دکل های تلفن همراه ضرورت همکاری مالکین املاک شخصی برای نصب تجهیزات تلفن همراه را می طلبد که از جمله عوامل مؤثر در توسعه شبکه همراه در شهر است.
* در طول یک سال گذشته، دو هزار و ۸۳۳ طرح مخابراتی با اعتباری بالغ بر ۲۴ هزار میلیارد ریال در حوزه های مختلف مخابراتی اعم از شبکه ثابت و سیار در سطح استان اجرایی شده که نشان از همت مخابرات استان برای تحقق توسعه پایدار ارتباطی دارد.
*یکی از موضوعاتی که درسال های گذشته مطالبه جدی بوده است توسعه شبکه همراه است که در این راستا پوشش شبکه همراه اول در روستاهای استان ۶۵درصد ۴G می باشد.
*استفاده از ترافیک دیتا در استان سال گذشته رشد ۳۸ درصدی داشته است. متوسط سرعت شبکه ۴G به ۱۶.۸ و کمینه سرعت شبکه دیتا همراه به ۴.۸ مگابیت در ثانیه رسیده است.
*سال گذشته مخابرات منطقه اصفهان با انجام ۶۸۸ پروژه، همزمان با رشد مصرف دیتا به میزان ۳۸ درصد، نرخ گذردهی شبکه را نیز افزون بر ۵ درصد افزایش داد.
*درحال حاضر بیش از هزار و۸۰۰ سایت در کل استان اصفهان در اختیار شبکه همراه است که برای نخستین بار در سال گذشته ۶۵ سایت ۵G شبکه همراه در اصفهان نصب شد.
* بزرگ ترین پروژه مخابراتی که از سال گذشته در اصفهان آغاز شد و ظرف ۲ سال تکمیل میشود پروژهای تحت عنوان «نهضت جهادی توسعه فیبر نوری شرکت مخابرات ایران» موسوم به «نجما» است. فیبرنوری، تکنولوژی روز دنیاست و میتواند نیازهای زیرساختی امروز و فردای فضای دیجیتالی کشور را تأمین کند.
پریا پارسادوست