کد خبر:17516
پ
۱۷۱۳۰۲۴۶۵

از سرگیری پیوند کبد در اصفهان پس از وقفه پنج ساله

عمل جراحی پیوند کبد پس از وقفه پنج ساله در اصفهان در بیمارستان الزهرا(س) این استان از سر گرفته شد.  دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روز یکشنبه اعلام کرد: هشتاد و هشتمین‌ پیوند کبد استان اصفهان پس از یک وقفه پنج ساله در بیمارستان الزهرا(س) با موفقیت انجام شد. این عمل پیوند به مدت هشت ساعت […]

عمل جراحی پیوند کبد پس از وقفه پنج ساله در اصفهان در بیمارستان الزهرا(س) این استان از سر گرفته شد.

 دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روز یکشنبه اعلام کرد: هشتاد و هشتمین‌ پیوند کبد استان اصفهان پس از یک وقفه پنج ساله در بیمارستان الزهرا(س) با موفقیت انجام شد.

این عمل پیوند به مدت هشت ساعت و با همکاری دکتر پرویز کاشفی متخصص بیهوشی، دکتر بهنام صانعی و دکتر محمد اسلامیان فوق تخصص پیوند کبد و مجاری صفراوی که اعضای تیم پیوند مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان هستند، انجام شد.

محمد اسلامیان فوق تخصص پیوند کبد و عضو تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در این عمل جراحی پس از انجام آزمایش‌های لازم، کبد اهدایی از ابوالفضل صالحی ۲۶ ساله که دچار مرگ مغزی شده بود به بانوی ۳۶ ساله مبتلا به بیماری سیروز کبدی، پیوند شد.

مسوول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان نیز روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: از سرگیری عمل جراحی پیوند کبد با پیگیری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و معاونت درمان دانشگاه محقق شد.

مریم خلیفه‌سلطانی افزود: با کامل شدن تیم پیوند کبد اصفهان و اضافه شدن جراح دوم به این گروه، این عمل جراحی در زمان حاضر در داخل استان انجام می‌شود و دیگر نیازی به اعزام بیماران به شهرهای دیگر بویژه شیراز نیست.

وی توضیح داد: بیماران نیازمند پیوند کبد در اصفهان چند سال اخیر ناچار به عزیمت به شیراز برای انجام این عمل بودند که هزینه‌هایی برای آنها به‌همراه داشت و ناچار بودند تردد مداوم به شیراز داشته باشند اما اکنون دیگر نیازی به این کار نیست.

خلیفه سلطانی اضافه کرد: از طرفی بیماران گیرنده کبد پس از انجام عمل پیوند نیاز به مراقبت مداوم و مراجعه به پزشک دارند که با انجام عمل پیوند در اصفهان این کار نیز در داخل استان انجام می شود و نیاز به تردد به شیراز نیست.

وی با بیان اینکه عمل جراحی پیوند کبد بطور متوسط حدود هفت ساعت طول می‌کشد، خاطرنشان کرد: عمل پیوند قلب و کلیه نیز در بیمارستان های مختلف اصفهان از جمله چمران، الزهرا(س) و خورشید انجام می‌شود.

خلیفه سلطانی خاطرنشان کرد: افرادی که دچار مرگ مغزی شدند و خانواده آنها به اهدای عضو رضایت دادند در مرحله اول مورد ارزیابی، معاینه، آزمایش خون و سونوگرافی قرار می گیرند تا اعضای قابل برداشت مشخص شود و در مرحله دوم پس از آنکه پزشک جراح اعضای فرد مرگ مغزی را برداشت می کند با معاینه تشخیص می‌دهد که آیا عضو قابل پیوند است یا رد می‌شود.

بر اساس این گزارش، مرحوم ابوالفضل صالحی که به علت ایست قلبی تنفسی و آسیب مغزی در بیمارستان ۹ دی منظریه خمینی شهر بستری و دچار مرگ مغزی شده بود، پس از انجام مراحل مربوط به تایید مرگ مغزی و اخذ رضایت از خانواده وی به مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) بیمارستان منتقل شد و اوائل مرداد امسال مورد عمل برداشت اعضا شامل کبد و کلیه قرار گرفت.

کلیه‌های اهدایی نامبرده نیز در مراکز آموزشی درمانی الزهرا(س) و خورشید اصفهان به ۲ فرد مبتلا به بیماری کلیوی پیوند شد.

 اعضای قابل اهدای از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه‌ها، کبد، روده‌ها، لوزالمعده(پانکراس) و کُلیه‌هاست؛ علاوه براین، برخی از بافت‌های بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غُضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.

سال ۱۴۰۲ امکان برداشت و اهدای عضو از ۴۱ فرد دچار مرگ مغزی پس از اخذ رضایت از خانواده های آنها در استان اصفهان فراهم شد درحالیکه این شاخص در سال ۱۴۰۱ معادل ۳۱ ، در ۱۴۰۰ معادل ۲۵ و در سال ۱۳۹۹ برابر با ۱۷ نفر بود.

سالانه حدود سه هزار مرگ مغزی قابل اهدا در کشور رُخ می‌دهد، از این تعداد تنها یک هزار مرگ مغزی به مرحله اهدا رسیده و اعضای قابل اهدای ۲ هزار بیمار مرگ مغزی به خاک سپرده می‌شود. چنانچه از هر بیمار مرگ مغزی سه عضو اهدا شود، حدود ۶ هزار عضو قابل پیوند، به مرحله اهدا می‌رسد.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید