کد خبر:17164
پ
۱۷۱۲۷۵۴۷۶
در نشست خبری مدیرکل تامین اجتماعی استان و مدیریت درمان تامین اجتماعی با اصحاب رسانه چه گذشت؟

از بداخلاقی برخی پزشکان تا ماجراهای زیرمیزی، کمبود متخصص و افزایش سن بازنشستگی

یکی از پرمخاطب ترین نشست های خبری مربوط به «تامین اجتماعی» است. سوالات پرشمار و پاسخ ها هم مهم و گاهی حتی حیاتی است. هفته گذشته و همزمان با هفته تامین اجتماعی، به سنت هرساله، نشست خبری مدیران این اداره کل با اصحاب رسانه نصف جهان برگزارشد. مدیران و مسئولان حاضر در جلسه از هر […]

یکی از پرمخاطب ترین نشست های خبری مربوط به «تامین اجتماعی» است. سوالات پرشمار و پاسخ ها هم مهم و گاهی حتی حیاتی است. هفته گذشته و همزمان با هفته تامین اجتماعی، به سنت هرساله، نشست خبری مدیران این اداره کل با اصحاب رسانه نصف جهان برگزارشد.

مدیران و مسئولان حاضر در جلسه از هر دری سخن گفتند و لاش کردند درباره سوالات و شبهات موجود پاسخگو باشند؛ از موضوع مهم افزایش سن بازنشستگی گرفته تا کمبود کادر پزشکی در بیمارستان های دولتی و حتی بداخلاقی پزشکان با بیماران!

 

در ادامه مشروحی از صحبت های ایرادشده در این نشست را می خوانید:

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان: اولین خریدار خدمات درمان در کشور است

یکی از خبرنگاران درباره شایعه ورشکستگی تامین اجتماعی و صندوق این سازمان پرسید. شایعه ای که چندسالی می شود هربارمطرح شده و هربار هم با قوت و ضعف بر سر
زبان ها می افتد.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان اما با قاطعیت این شایعه را رد کرد و گفت: «سازمان تأمین اجتماعی دومین تولیدکننده خدمات درمان و اولین خریدار خدمات درمان در کشور است و ورشکستگی این سازمان، اصولا غیرممکن است.»

مرتضی حاجی کاظمی همچنین با بیان اینکه مشکلات تأمین اجتماعی مختص کشور ما نیست و در همه جوامع دیده می‌شود، فرانسه را مثال زد و به اعتراضات گسترده در این کشور اشاره کرد و گفت: «افزایش نرخ امید به زندگی، قوانین مربوط به حمایت از خانواده و نرخ رشد جمعیت در کشور موجب پرداخت تا ۵۰ سال حق بازنشستگان شده و ناترازی ایجاد کرده است. که راهکار مقابله با آن نیز افزایش سن بازنشستگی و پیدا کردن گروه‌های هدف است. بحران اجتماعی کشور فرانسه با افزایش سن بازنشستگی با ۶۴ سال را ببینید. دوره دریافت مستمری در حال افزایش است و از طرفی با معضل کاهش نرخ باوری مواجه هستیم. ما نزدیک به ۱۶ میلیون نفر بیمه شده اصلی در کشور داریم. طبق آمار، حدود ۵ میلیون نفر از افراد شاغل بوده و یا خانه‌دار هستند و جزو صندوق بیمه‌ای ما به شمار نمی‌روند.»

حاجی کاظمی در ادامه گفت: «جمعیت تحت پوشش استان اصفهان بالغ بر سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است که بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از آنها بیمه شده اصلی هستند. اصفهان بعد از تهران، بیشترین تعداد بازنشستگان تامین اجتماعی را در سطح کشور دارد. همچنین پرداخت بیمه بیکاری در استان نسبت به سال گذشته ۹درصد کاهش داشته است.»

افزایش سن بازنشستگی اعتراضات و انتقادات فراوانی را به دنبال داشت اما مدیرکل تامین اجتماعی استان می گوید چاره ای جز این راه باقی نمانده بود هرچند امسال هم اجرایی نمی شود. حاجی کاظمی با بیان اینکه دوره دریافت مستمری در حال افزایش است و از طرفی با معضل کاهش نرخ باوری مواجه هستیم، گفت: «در برنامه توسعه هفتم این امر در نظر گرفته شده و افزایش سن بازنشستگی از ۶۰ به ۶۲ سال بصورت پلکانی در نظر گرفته شده است که البته این قانون امسال اجرایی نمی شود.»

حاجی کاظمی با تاکید بر اینکه کل دریافتی‌های ما در استان جوابگوی تنها بخش درمان ما نیست، گفت: «پرداخت دیون از سوی دولت به‌صورت نقد نبوده و شرکت‌هایی هستند که در بسیاری از موارد سودده نیستند و بخشی از سبد شرکت‌های شستا تأمین اجتماعی را این شرکت‌ها تشکیل می‌دهد. هرچند در تلاش بوده و هستیم تا شرکت های سودده را وارد سبد کنیم.»

 

مدیر درمان تامین اجتماعی استان: با کمبود شدید پزشک متخصص در بیمارستان ها و مراکز دولتی تامین اجتماعی روبرو هستیم

و اما مدیر درمان تامین اجتماعی استان اصفهان هم در این جلسه با اشاره به سن بالای ساختمان درمانگاه‌ها گفت: «نوسازی درمانگاه‌های قدیمی و احداث درمانگاه‌های جدید در دستور کار مدیریت درمان تامین اجتماعی قرار دارد، که البته احداث درمانگاه جدید در سال‌های اول با ۲۰ الی ۳۰ پرسنل ماهانه نزدیک یک میلیارد برای ما هزینه دارد. در حال حاضر مصوبه ۱۱ پروژه نوسازی و احداث درمانگاه گرفته شده است که در نجف آباد، فولادشهر، شاهین شهر، پیربکران و سایر شهرستان‌ها واقع شده است.»

محمد رجالی همچنین گفت: «علاوه بر توسعه بخش درمان سرپایی، برای کاهش هزینه‌ها در بخش بستری برنامه‌ریزی کردیم و در این بخش به طور ویژه جراحی را توسعه دادیم که بتوانیم بخشی از این هزینه‌ها را کاهش دهیم. در پایان سال ۱۴۰۰ ما در سه بیمارستان ۷۰ هزار بیمار بستری داشتیم و این تعداد در پایان سال ۱۴۰۲ به مرز ۸۲ هزار نفر رسید، همچنین با افزایش بهره وری و عدم کاهش کیفیت خدمات مدت زمان بستری را کاهش دادیم.»

رجالی با اشاره به آمار جراحی در این بیمارستان‌های این سازمان گفت: «آمار جراحی از ۴۰ هزار در پایان سال ۱۴۰۰ به مرز ۵۳ هزار جراحی در پایان سال ۱۴۰۲ رسید و حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کل آمار جراحی استان در این سه بیمارستان انجام شد که باعث کاهش هزینه افراد تحت پوشش شد. همچنین ضریب اشغال تخت به حدود ۹۰ درصد رسید.»

به گفته مدیر درمان تامین اجتماعی استان؛ در بخش خدمات سرپایی در پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۸ میلیون خدمات سرپایی صورت گرفته که در پایان سال ۱۴۰۲ از مرز ۱۰ میلیون عبور کرده است. در بخش خرید خدمت از ۷۰ بیمارستان و هزار مطب و هزار و ۹۰۰ پاراکلینیک و رادیولوژی استفاده شده که در بخش دولتی حدود ۹۰ درصد هزینه به عهده تامین اجتماعی و بخش دولتی است و در ماه‌های اخیر نیز بخش قابل توجهی از بدهی در بخش دانشگاهی و خصوصی پرداخت شده است.

رجالی اضافه کرد: «میزان خدمات در اصفهان نسبت به تعداد بیمه شدگان در اصفهان رتبه ۱۵ در کشور است در حالی که خدمات درمانی ما در کشور رتبه دوم است و بیمارستان شریعتی و غرضی در بخش بیمارستان‌های تامین اجتماعی در کشور اول و دوم هستند. در راستای افزایش میزان خدمت نسبت به تعداد بیمه شدگان کلنگ زنی بیمارستان ۵۰۰ تخت خوابی آذرماه سال گذشته انجام شد که با تکمیل آن بخشی از مشکلات مربوط به بیماران بستری حل خواهد شد.»

دکتر محمد رجالی در تکمیل و توضیح بیشتر صحبت های خود به آمار بالا و پرشمار مراجعان به بیمارستان های دولتی اشاره کرد و گفت: «در استان اصفهان ۲۵۰ هزار بیمار مزمن شناسایی شده و تحت درمان هستند که بالاترین رقم کشوری به شمار می‌رود. میلیارد ریال هزینه خرید خدمات درمانی اصفهان توسط تامین اجتماعی پرداخت شد. بیش از ۱۰ میلیون و ۷۹۰ هزار مراجعه سرپایی پذیرش و خدمات به بیماران در بخش درمان مستقیم ارائه شده است که نسبت به سال ۱۴۰۰ یک رشد ۱۴ درصدی داشته است. ۵۳ هزار جراحی رایگان در تأمین اجتماعی استان انجام شده است. جراحی قلب بیماران در بخش دولتی بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون است و در بخش خصوصی بین ۸۰ تا ۱۲۰ میلیون است که در سازمان به‌صورت رایگان صورت می‌گیرد.»

این مقام مسئول در تامین اجتماعی استان ادامه داد: «درحال حاضر ۱۵ درصد کل جراحی های استان اصفهان در بیمارستان های شریعتی و غرضی اصفهان انجام می شود. برای اورژانس بیمارستان شریعتی اصفهان یک توسعه ۷۵۰ متری در نظر گرفتیم که در حال ساخت است و با این توسعه زیربنای اورژانس به هزار متر می‌رسد. مرکز غرضی ما هم یکی از بزرگ‌ترین مراکز شمال شهر اصفهان است که تا دلیجان ارائه خدمات می‌دهد و بیش از ۳۰ درصد مراجعات آن بیماران بدحال و تصادفات است.»

رجالی در نشست خبری امسال هم مثل سال گذشته به عدم استقبال از اتاق های ال دی آر بیمارستان غرضی اشاره کرد و گفت: « ۱۲ اتاق ال دی آر برای بحث زایمان با هزینه‌ای بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان تجهیز شده است، متأسفانه استقبالی از این مراکز صورت نگرفته است و ۵۰ درصد از ظرفیت این مراکز خالی است.»

مدیر درمان تامین اجتماعی اصفهان در پاسخ به سوالی درباره بداخلاقی برخی پزشکان با بیماران هم ضمن تایید این مطلب گفت: « گزارش های به دست ما می رسد اما موضوع این است که در حال حاضر با کمبود متخصص در بیمارستان ها و مراکز تامین اجتماعی روبرو هستیم و نمی توانیم خیلی به آنها سخت بگیریم و هرچند بابت این موضوع عذر میخواهم و اینگونه رفتارها را تایید نمی کنم اما ناچاریم پزشک بداخلاق را به بدون پزشک ماندن ترجیح بدهیم!»

رجالی باز هم به این نکته اشاره کرد که بخش تامین اجتماعی و بیمارستان های دولتی برای پزشکان ایرانی جذاب نیستند و بخاطر مباحث مالی، آنها در ترجیح می دهند در مراکز خصوصی طبابت کنند و همین تعداد پزشک باقی مانده را هم باید با چنگ و دندان حفظ کرد.

منبع
زاینده رود
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید