سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بیمارستانهای دولتی زیر پوشش این دانشگاه در استان با وجود بدهی سازمانهای بیمهگر، ارائه خدمات خود را بر اساس قراردادهای بیمه ادامه میدهند و ادعای توقف این خدمات صحت ندارد.
ادعاهایی در چند روز اخیر مبنی بر تصمیم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهمنظور دریافت نقدی هزینه خدمات درمانی به بیمهشدگان تامین اجتماعی در بیمارستانهای زیر پوشش خود با توجه به بینتیجه ماندن مطالبات این دانشگاه، در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
پژمان عقدک روز یکشنبه با رد این ادعا، افزود: هیچ بیمارستان دولتی در اصفهان چنین اقدامی انجام نداده است و خدمات درمانی همچنان بر اساس قراردادهای بیمه ارائه میشود.
عقدک تصریح کرد: بدهی تامین اجتماعی به دانشگاههای علوم پزشکی در سطح کشور وجود دارد که در حال پیگیری است و در ماههای آینده از طریق اجرای طرحهایی مانند تهاتر بخشی از آن تسویه خواهد شد.
وی افزود: اگر ادعایی درباره ایجاد محدودیت در این زمینه در بیمارستانهای خصوصی یا غیردولتی وجود دارد، باید بهطور دقیق بررسی شود اما در بیمارستانهای دولتی ارائه خدمات بدون تغییر ادامه دارد.
به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، میزان مطالبات این دانشگاه از سازمانهای بیمهگر از سال ۱۳۹۳ تا آبان امسال معادل ۴۵ هزار میلیارد ریال بوده که بخشی از این مطالبات مربوط به اصل بدهی بیمهها معادل ۲۵ هزار میلیارد ریال و بخشی شامل جرائم قانونی معادل ۲۰ هزار میلیارد ریال است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز پیش از این یکی از چالشهای مهم نظام سلامت را مشکلات مالی و بدهی سازمانهای بیمهگر به مراکز درمانی اعلام کرد.
شاهین شیرانی گفت: مجموع خدمات ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به بیمهشدگان تامین اجتماعی تا آخر آبان ۱۴۰۳ معادل ۱۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال ( به غیر از جریمه دیرکرد) بوده که تاکنون پرداخت نشده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: پرداخت نشدن این مطالبات، شرایط مالی بیمارستانها را بهشدت دشوار کرده است.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود پنج میلیون نفر از آنها در ۲۷ شهرستان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲ شهرستان کاشان و آران و بیدگل زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی کاشان است.
نزدیک به ۴۰ بیمارستان دولتی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.