آینده اصفهان بر پایه تعادل، توسعه پایدار، جوان گرایی و شایستهسالاری نهادینه شده و شایسته است که همه مردم و جریانهای سیاسی برای تحقق این امر به میدان بیایند.
احسان مشگلانی *: همانطور که مستحضرید، استان اصفهان در آستانه تحولات بزرگی قرار دارد و شاهد تغییر نسل مدیران هستیم. نسل جدیدی از مدیران که عموماً متولد دهههای شصت و هفتاد هستند، با تفکرات نوین و رویکردی عملگرا وارد عرصه مدیریت شدهاند. این نسل که از نزدیک شاهد چالشها و فرصتهای دهههای اخیر بوده، با نگاهی واقعبینانه به دنبال حل مشکلات و توسعه پایدار استان است.
همانطور که مستحضرید، استان اصفهان در آستانه تحولات بزرگی قرار دارد و شاهد تغییر نسل مدیران هستیم. نسل جدیدی از مدیران که عموماً متولد دهههای شصت و هفتاد هستند، با تفکرات نوین و رویکردی عملگرا وارد عرصه مدیریت شدهاند. این نسل که از نزدیک شاهد چالشها و فرصتهای دهههای اخیر بوده، با نگاهی واقعبینانه به دنبال حل مشکلات و توسعه پایدار استان است.
از نگاه آینده پژوهانه ما راهی جز سپردن کارها به نسل جوان نداریم و برای شکل دادن به منظومه آینده میبایست تفکرات مختلف، بدون در نظر گرفتن جنسیت و گرایشات سیاسی برای برعهده گرفتن مسئولیتها آماده شوند.
ساختار سنتی اصفهان اجازه تغییرات سریع مدیریتی را نمیدهد و این امر به صورت تدریجی در حال انجام است، مدیران و صاحبان قدرت در اصفهان به مرور در حال پذیرش این نیاز به واگذاری مسئولیتها به نسل جوان و معتدل هستند. ما باید دیالوگ کنیم و مونولوگ را کنار بگذاریم
یکی از مهمترین اولویتهای استاندار اصفهان، ایجاد تعادل سیاسی در استان و تمرکز بر کار و خدمت به مردم است. او معتقد است که با ایجاد یک فضای آرام و عاری از تنشهای سیاسی، میتوان به توسعه پایدار استان دست یافت. خود استاندار مصداق بارز این تفکر است و با حفظ تعادل تا پای جان در راه توسعه کشور و اصفهان ایستاده است.
در راستای تحقق این هدف، استاندار برای اولین بار در استان، کارگروهی متشکل از افراد با تجربه و کاردان از طیفهای مختلف سیاسی تشکیل دادند. این کارگروه با بررسی دقیق سوابق و توانمندیهای افراد، برای هر پست فرمانداری، شاخصهایی مشخص، تعیین و افراد را بر اساس این شاخصها امتیازدهی کردند. در نهایت، گزینههایی از بالاترین امتیازات به استاندار برای انتصاب در پست مورد نظر پیشنهاد میشدند. این رویکرد نوین، تضمینکننده شایستهسالاری و انتخاب بهترین افراد برای خدمت به مردم بوده است.
استفاده از ظرفیت بانوان در پستهای مدیریتی مانند اولین زن فرماندار، مدیرکل بانو و رئیس دانشگاه بانو و…. توسط جمالی نژاد گام بلندی در شروع تحول در نظام مدیریتی استان بود.
شاید در بعضی مقاطع از نظر کمی تعداد منصوبان از نظر برچسبهای سیاسی ظاهری متعادل نباشد ولی بی شک تا چند ماه آینده و اتمام فرایند انتصابات مدیران این تعادل ظاهری هم برقرار میشود.
با انتصاب معاون سیاسی و اجتماعی و مدیرکل سیاسی و انتخابات که هر دو بر همین مبنا انتخاب شدهاند، گام مهمی در جهت تحقق این هدف برداشته شده است. این دو مقام مسئول، با همکاری سایر دستگاههای اجرایی، نقش مؤثری در شناسایی و انتصاب فرمانداران و سایر مدیران و فرایند انتخابات شوراهای اسلامی شهر را بر عهده دارند و تلاش خواهند کرد تا این فرایند با رعایت اصول عدالت و شایستهسالاری به پایان برسد.
شعار «کار و کار و کار» که توسط استاندار مطرح شده است، نشان از عزم جدی برای خدمت بیمنت به مردم دارد و تاکید ایشان بر برخورد با مدیرانی است که رفتارهای سیاسی و تندروی سیاسی را جایگزین شعار کار و کار و کار تا پای جان میکنند.
در این راستا، ما برنامههای متنوعی را برای توسعه استان در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد، فرهنگ، اجتماعی و زیرساختها در دست اجرا داریم که با استفاده از ظرفیت نخبگان و بانوان و جوانان تدوین و اجرا میشود و به زودی جزئیات آن را به اطلاع عموم خواهیم رساند.
در مراسم روز دانشجو آخرین فردی که مطالبه گری کرد دختر خانمی بود نخبه و دبیر انجمن علمی فیزیک و با صدای بلند داد میزد و میگفت مشکل ما حل کردن مسائل اقتصادی و غم نان مردم است، بیایید همه تمرکزمان روی این امر باشد، و نگذاریم حاشیهها جای اصل مطلب را بگیرد، و چه نکته درست و آموزندهای بود از دختر خانمی نخبه و با سنی در حدود بیست سال.
از همه هم استانیهای عزیز دعوت میکنیم تا با حمایت از این نسل جدید و مدیران دلسوز، به ما در ساختن آیندهای بهتر کمک کنند، ما در استان اصفهان به دنبال ایجاد یک فضای همدلی و همکاری هستیم. پیشنهاد میکنم همه گروهها و جریانهای سیاسی با تمرکز بر روی اهداف مشترک، در تحقق این هدف کمک کنند. شاید خیلی زود دیر شود و فرصتهای فعلی برای توسعه تکرار نشود.
* مشاور استاندار و مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان