مدیر آموزش و پرورش کاشان گفت: آموزشیاران نهضت سوادآموزی نیروهای گمنام و اثرگذار در عرصه آموزش و توسعه کشور هستند که خواستار تعیین وضعیت استخدامی خود هستند.
غلامرضا بخشی موحد اظهار کرد: نداشتن امنیت شغلی، بلاتکلیفی استخدام و دریافت حقالزحمه بسیار ناچیز مهمترین مشکلات آموزشیاران نهضت سوادآموزی است، اما همچنان با امید و فداکاری در خدمت توسعه فرهنگی جامعه هستند.
وی افزود: مأموریت نهضت سوادآموزی، آموزش سواد پایه در حد خواندن و نوشتن و حساب کردن برای گروه سنی ۱۰ تا ۵۰ سال است، اما آموزشیاران ما به اقتضای نیاز جامعه به آموزش سواد رسانه، سواد مالی و مهارتهای زندگی نیز پرداختهاند.
مدیر آموزش و پرورش کاشان، تصریح کرد: سوادآموزی شامل سه مرحله است که دوره سوادآموزی، خواندن و نوشتن به افراد بیسواد آموزش داده میشود، دوره تحکیم سواد برای کسانی برگزار میشود که دوره سوادآموزی را گذراندهاند و نیاز به تقویت آموختهها دارند.
مدیر آموزشوپرورش کاشان گفت: سومین مرحله از اهداف نهضت سوادآموزی، دوره انتقال سواد به افرادی است که مایل به ادامه تحصیل هستند، اما شرایط آن را ندارند. آموزشهای لازم به این افراد ارائه میشود که در سالهای اخیر مهارت آموزی نیز در این دوره مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: شهرستان کاشان همواره پیشگام امر سوادآموزی بوده است و امسال نیز شش نفر از آموزشیاران این شهرستان به امر آموزش بیش از یکصد نفر از شهروندان اشتغال دارند که به توانمندسازی آنها در زمینههای مختلف نیز کمک میکند.
بخشی موحد گفت: بنا به آمار، کمتر از ۲ درصد افراد جامعه بیسواد هستند که یا نیازی به آموزش نمیبینند یا در دسترس آموزش و پرورش نیستند و یا مهاجرانی هستند که شناسایی نشدهاند.
۷ دیماه، سالروز صدور فرمان امام خمینی مبنی بر تشکیل نهضت سوادآموزی در سال ۱۳۵۸ است.