عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: آلایندگی این کلانشهر در حال حاضر آتش زیر خاکستر است و در چند سال آینده در صورت استمرار کمتوجهیها، موجب افزایش و پیدایش بیماریهای خاص در این محدوده از کشور میشود.
احمد شریعتی اظهار کرد: صبح امروز _یکشنبه هفتم مرداد_ هنگام بازدید از بیمارستان اطفال امام حسین (ع)، فضای شمال غرب (دانشگاه صنعتی) به درستی قابل مشاهده نبود، از اینرو برای من سوال ایجاد شد که چرا این منطقه باید آنقدر آلوده و غبارآلود باشد؟
وی افزود: پس از مشاهدات متوجه گرد و غبار شدیدی شدم که تمام شهر اصفهان را دربرگرفته است، همچنین کوه صفه به علت آلودگی قابل رؤیت نبود.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به همکاری سایر دستگاهها از جمله دادستانی برای جلوگیری از ایجاد آلایندگی تاکید کرد: از گسترش صنعت در اصفهان باید جلوگیری کرد و مراکز صنعتی و پالایشگاه نباید توسعه پیدا کند، زیرا این شهر گنجایش این حجم از آلایندگی را ندارد؛ البته این موضوعات در جلسات مختلف از جمله کمیسیون تلفیق مطرح شده است.
شریعتی گفت: سه ماه پیش در بازدیدی که به اتفاق اعضای کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان به همراه مدیرکل سازمان محیط زیست استان از منطقه صنعتی دهق- علویجه و حیات وحش آن منطقه انجام دادیم، مدیرکل سازمان محیط زیست استان اصفهان اعلام کرد که شکایتی از طریق مراجع قضائی برای ساختوساز بیش از حد انجام شده است تا از گسترش مراکز صنعتی از جمله پالایشگاه، نیروگاه فولاد مبارکه پیشگیری شود و به حجم آلایندگی اصفهان اضافه نشود، اما دو هفته پیش، دادستان عمومی و انقلاب اصفهان در جلسه کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر اصفهان تذکر داد که سازمان محیط زیست تاکنون از این صنایع شکایت نکرده و در صورت نارضایتی و شکایت، پیگیر این موضوع خواهیم بود.
وی ادامه داد: جالبتر اینکه مدتی پیش سازمان محیطزیست استان اعلام کرد مناطق آلاینده این استان از جمله پالایشگاه و نیروگاه آلاینده نیست و آلایندگی ندارد!
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: پس از پیگیریها و بررسیها متوجه شدیم که سازمان محیط زیست از این صنایع آلاینده حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به ردیفهای اجتماعی خود، دریافت کرده است که رانت محسوب میشود و باید جلوی رانتخواری در گسترش صنعت اصفهان گرفته شود.
شریعتی با بیان اینکه توسعه صنایع خلاف میل شهروندان است و آثار نامطلوبی برای شهر و شهروندان به همراه دارد، گفت: منافع سازمانی باید در راستای سلامت شهروندان باشد، اما این موضوع در حال حاضر به صورت برعکس حرکت میکند.
وی با بیان اینکه این کلانشهر میزبان گروهها و افراد بسیاری از شهرها و کشورهای مختلف است، افزود: چرا سلامتی اهالی اصفهان برای این سازمانها ارزشی ندارد؟
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: پزشکان و متخصصان اصفهانی متوجه ریشه اصلی بعضی از بیماریهای خاص شدهاند و معتقدند که این بیماریها ریشه در آلودگی دارد، اما بهراستی سلامت مردم اصفهان به کجا رفته است؟ چرا باید روزانه شاهد افزایش تعداد بیماریها و سرطان خاص در این محدوده از کشور باشیم؟
شریعتی با بیان اینکه گرمای هوا قابل تحمل است، اما آلایندگی هرگز قابل تحمل نخواهد بود، ادامه داد: در فصل زمستان شاهد آلایندگی به دلیل اینورژن و وارونگی هوا بودیم، اما چرا باید تابستان نیز شاهد همان آلودگی باشیم؟
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: این آلایندگی در حال حاضر همچون آتش زیر خاکستر است و چند سال دیگر در صورت استمرار کمتوجهیها موجب افزایش و پیدایش بیماریهای خاص در این محدوده از کشور میشود.
شریعتی با بیان اینکه در این راستا شهروندان باید مطالبهگر باشند، افزود: در حال حاضر اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان نماینده شهروندان، پیگیر این موضوع هستند، اما شهروندان نیز باید در این زمینه مطالبهگر باشند.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: در بعضی خیابانهای شهر بهویژه در حوالی باغ فدک دریچههای فاضلاب به سطح پایینتری از خیابان رفته و ممکن است منجر به ایجاد حادثه شود؛ در این راستا این دریچههای فاضلاب باید همسطح شود تا آسیبی به وسیله نقلیه شهروندان وارد نشود.
وی با بیان اینکه جمعیت زیادی در محله اطشاران و شهرک میلاد ساکن هستند، ادامه داد: در حال حاضر آزادسازیهایی در مسیر اطشاران به سمت شهرک میلاد از سمت بزرگراه شهید آقابابایی در حال انجام است که موجب ایجاد گرد و غبار در این نقطه از شهر شده است که امیدواریم اقدامات لازم هرچه سریعتر انجام شود.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: رینگ استفاده از پساب بهصورت تصفیه شده برای فضای سبز و موضوعات زیستمحیطی یکی از اقدامات خوب مدیریت شهری این کلانشهر در راستای مقابله با بحران آب بوده است.