کد خبر:24743
پ
۱۳۹۴۰۳۰۴۱۲۴۵۳۵۳۱۶۵۳۶۷۳۸۴
یک فعال محیط زیست:

آذرماه وارد مناطق حفاظت شده نشویم

یک فعال حوزه محیط زیست و منابع طبیعی، گفت: ماه‌های آبان و آذر، زمان بسیار مهم و حیاتی برای حیات‌وحش است زیرا زمان جفت‌گیری پستانداران حیات وحش است و هرگونه آلودگی‌ صوتی و نوری در این فصل می‌تواند آنها ‌را به استرس بیندازد. علی خالویی نوش‌آبادی  اظهار کرد: جانوران منطقه شکار ممنوع یخاب در ابوزیدآباد و […]

یک فعال حوزه محیط زیست و منابع طبیعی، گفت: ماه‌های آبان و آذر، زمان بسیار مهم و حیاتی برای حیات‌وحش است زیرا زمان جفت‌گیری پستانداران حیات وحش است و هرگونه آلودگی‌ صوتی و نوری در این فصل می‌تواند آنها ‌را به استرس بیندازد.

علی خالویی نوش‌آبادی  اظهار کرد: جانوران منطقه شکار ممنوع یخاب در ابوزیدآباد و منطقه حفاظت شده قمصر و برزک دارای سه رده از تنوع زیستی ارزشمند شامل «تنوع ژنتیکی»، «تنوع گونه» و  «تنوع اکوسیستمی» هستند.

وی افزود: ژن‌ها عامل انتقال صفات زیستی و حیاتی جانوران وحشی به نسل‌های آینده هستند و می‌توانند موجودات را نسبت به بسیاری از چالش‌های زیست محیطی و اقلیمی مقاوم یا آسیب‌پذیر کنند.

این فعال حوزه محیط زیست و منابع طبیعی، تصریح کرد: آلودگی‌های نوری، صوتی، پرتوهای مختلف و آلودگی‌های شیمیایی در فصل‌های جفت‌گیری، انتقال ژن‌ها را متأثر می‌کند و ژن‌های معیوب می‌تواند نارسایی‌های را در حیات وحش موجب شود، بنابراین در فصل‌های جفت‌گیری و تولید مثل پستانداران از حضور در مناطق چهارگانه محیط زیست خودداری کنید.

خالویی نوش‌آبادی، گفت: برای داشتن ذخایر ژنتیکی ارزشمند، قوی، مقاومت گونه‌های جانوری در برابر تمام بحران‌های طبیعی، اقلیمی و محیطی، ژن‌ها حرف اول را می‌زند و ابتدایی‌ترین حلقه «تنوع زیستی» محسوب می‌شوند.

وی تأکید کرد: والدین قوی، سالم، مقاوم در برابر بیماری‌ها و آفات، باعث تولید نسل‌های قوی در حیات وحش می‌شوند بنابراین گونه‌هایی مثل پازن‌های نر را نکشیم چون هم این نسل و هم نسل‌های آینده را، از دست خواهیم داد.

خالویی نوش‌آبادی، افزود: شهروندانی که وارد عرصه‌های طبیعت می‌شوند، در صورت برخورد با جوجه پرندگان و نوزاد جانوران وحشی، از نزدیک شدن و جابجایی آن خودداری کنند و به سامانه ۱۵۴۰ گزارش کنند.

 بر اساس قانون، عرصه‌های طبیعی به چهار منطقه تقسیم شده و حفاظت می‌شوند. پارک ملی، که محدوده‌ای از منابع طبیعی کشور شامل جنگل، مرتع، بیشه‌های طبیعی و زمین‌های جنگلی و دشت و آب و کوهستان است که نمایانگر نمونه‌های برجسته‌ای از مظاهر طبیعی ایران بوده و به منظور حفظ همیشگی آن در شرایط کاملاً طبیعی تحت حفاظت قرار می‌گیرند . اثر طبیعی ملی، عبارت از پدیده‌های نمونه و نادر گیاهی یا حیوانی یا مناظر کم‌نظیر و کیفی طبیعی است که تحت حفاظت قرار دارند. پناهگاه حیات‌وحش، محدوده‌ای از منابع طبیعی کشور است که دارای زیستگاه‌های طبیعی نمونه و شرایط اقلیمی خاص برای جانوران وحشی است. منطقه حفاظت شده، نیز  گستره‌ای از منابع طبیعی کشور است که از لحاظ ضرورت حفظ و تکثیر نسل جانوران وحشی یا حفظ و یا احیای رستنی‌ها و وضع طبیعی آن دارای اهمیت خاصی بوده و تحت حفاظت قرار گرفته است.

منبع
ایسنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید