مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان از برنامه ریزی برای احداث نیروگاههای تجدید پذیر فتوولتائیک با ظرفیت توان تولید ۱۱.۳ مگاوات برق خبرداد.
حسن ساسانی اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، ظرفیت تقریبی تولید کل نیروگاههای فتوولتائیک در اراضی مستعد شرکت آب منطقهای اصفهان، در مجموع معادل ۴۸۳ مگاوات محاسبه و برآورد شده است که احداث بخش اعظم آن را میتوان از طریق برگزاری مزایده و انتخاب سرمایه گذار، به بخش خصوصی واگذار کرد.
احداث ۶ نیروگاه با توان تقریبی ۴.۴ مگاوات بر روی خط انتقال آب اصفهان – کاشان
همچنین محسن موسوی مهر مسئول نیروگاههای تجدید پذیر شرکت آب منطقهای اصفهان در این باره توضیح داد: مطالعات مرحله شناخت پروژه احداث ۶ نیروگاه برقآبی بر روی خط انتقال آب زاینده رود – کاشان پایان یافته و در حال حاضر در مرحله تأمین اعتبار برای برگزاری مناقصه برای انتخاب پیمانکار است.
وی تصریح کرد: ظرفیت تقریبی تولید کل نیروگاههای برقآبی بر روی خط انتقال آب زاینده رود – کاشان در مجموع معادل ۴.۴ مگاوات محاسبه و برآورد شده است.
موسوی مهر خاطر نشان کرد: پیش بینی میشود در صورت تأمین اعتبار و برگزاری مناقصه، اوایل سال آینده عملیات انجام فاز یک و انتخاب پیمانکار و بعد از آن احداث نیروگاههای خط انتقال آب اصفهان – کاشان آغاز شود.
احداث نیروگاه ۲.۵ مگاواتی نجف آباد
موسوی مهر در خصوص نیروگاه فتوولتائیک با ظرفیت توان تولیدی تقریبی ۲.۵ مگاوات در محل زمین نجف آباد گفت: با تعریف، انجام و اتمام فاز شناخت پروژه این نیروگاه و پس از اتمام و تهیه شرح خدمات فنی– اجرایی، مرحله فاز یک (تهیه اسناد مناقصه و انتخاب پیمانکار) ساخت این نیروگاه فتوولتائیک با ظرفیت توان تولیدی تقریبی ۲.۵ مگاوات در محل زمین نجف آباد در حال انجام است و پیش بینی میشود در صورت تأمین اعتبارات مربوطه، تا پایان سالجاری این پروژه وارد فاز عملیاتی-اجرایی شود.
مسئول نیروگاههای تجدید پذیر آب منطقهای اصفهان افزود: در همین راستا برنامه ریزی مشابه برای احداث سایر نیروگاههای فتوولتائیک تا سقف ۴.۴ مگاوات در دو منطقه متعلق به آب منطقهای اصفهان انجام پذیرفته که تا پایان سال آینده اجرایی و به بهره برداری خواهند رسید.
وی یادآور شد: با توجه به ابلاغ ماده پنج خدمات کشوری و ابلاغیه مصوب هیأت وزیران به تمامی دوایر دولتی مبنی بر لزوم اجرای تکلیف احداث نیروگاههای تجدید پذیر به میزان ظرفیت ۲۰ درصد کل مصرف برق شرکتهای دولتی و اقدامات فنی مهندسی انجام شده در معاونت طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اصفهان سهم ظرفیت توان تکلیفی سازمان ۱۱.۳ مگاوات محاسبه و مقرر شده تا از طریق استفاده از پتانسیلهای موجود و احداث نیروگاههای فتوولتائیک و برقآبی، شرکت به این ظرفیت تولیدی دست پیدا کند.
فُتوولتائیک (Photovoltaics) به اختصار PV، فناوری تبدیل (انرژی) نور به الکتریسیته از راه استفاده از نیم رساناهایی است که اثر فتوولتاوی دارند.
یک سامانه فتوولتاوی با بهکارگیری پنلهای خورشیدی که هرکدامشان را شماری از سلولهای خورشیدی تشکیل میدهد، توان الکتریکی تولید میکند.