استاندار اصفهان اعلام کرد: آب حاصل از بازگشایی اخیر زایندهرود فقط مختص کشاورزی است و صنایع سهمی از آن ندارند.
روابط عمومی استانداری اصفهان روز شنبه به نقل از مهدی جمالینژاد تاکید کرد: نباید اجازه دهیم که در بازگشایی رودخانه، آب به برخی نقاط نرسد و مشکلات آبی بین بالادست و پایین دست زایندهرود ایجاد شود.
وی که در جلسه کمیته تخصصی کارگروه سازگاری با کم آبی استان سخن میگفت، تصریح کرد: باید با نظارت مستمر از رسیدن آب به مقاصد نهایی اطمینان حاصل و در این زمینه از ظرفیت صنف کشاورزان و میرابداران خدوم نیز استفاده کنیم.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: جاری سازی اخیر رودخانه زایندهرود به همت شخص رییس جمهور و پیگیری و عنایت ویژه وزیر کشور صورت گرفت که جای تشکر دارد اما نباید اجازه دهیم شیرینی این بازگشایی در ادامه تلخ شود.
جمالینژاد افزود: با این حال باید در باره تأمین آب آشامیدنی مراقبت لازم صورت پذیرد و تمام مصادیق مربوط به آن را رصد و پیگیری کنیم.
وی اضافه کرد: از الان باید تدابیر و پیشبینی لازم برای مدیریت تأمین آب آشامیدنی را انجام دهیم و مسائل مربوطه را بطور مستمر پایش کنیم و شرکت آب و فاضلاب نیز باید با تدوین برنامهای مناسب به رصد مستمر وضعیت جاری آشامیدنی و تداوم تأمین پایدار آن بپردازد.
استاندار اصفهان با اشاره به ضرورت ارزیابی مستمر مسیر رودخانه و کانالهای منشعب از آن تصریحج کرد: شرکت آب منطقهای باید دبیرخانه سازگاری با کمآبی را فعال و بطور منظم جلسات آن را برگزار و واحد نظارت بر چگونگی توزیع آب را ایجاد و این موضوع را بطور جدی پیگیری کند.
جمالینژاد با تاکید براینکه هیچ آبی برای صنایع در نظر گرفته نشده است، گفت: پروژه انتقال آب دریا برای تأمین نیاز صنایع استان با سرعت درحال انجام است و در هفتههای آینده خبرهای خوبی در باره اتمام آن و جدا شدن سهم صنایع از رودخانه زایندهرود خواهیم شنید.
استاندار اصفهان افزود: همچنین شرکت برق باید بطور جدی با برداشتهای غیرمجاز از طریق پمپهای آب برخورد کند و تمام مسوولان ذیربط نیز پیگیر رسیدن آب بدست کشاورزان باشند و از قرار گرفتن آن در نقاط مورد نیاز اطمینان حاصل کنند.
وی با اشاره به قطع برق ایستگاههای پمپاژ و چاههای غیرمجاز در استان تأکید کرد: در این زمینه با هیچ شخصی تعارف نداریم و اجازه نمیدهیم حق صاحبان آب تضعیف شود.
جمالینژاد افزود: شهرداریهای واقع در مسیر جریان رودخانه نیز باید بر برداشت حساب شده و تسهیل جریان آب نظارت داشته باشند چرا که بازگشایی زاینده رود با هدفگذاری نقطهای و دقیق انجام شده است و نباید اجازه دهیم هیچ قطرهای از آن بصورت نادرست استفاده شود.
وی با تأکید بر ضرورت مشارکت نمایندگان مجلس در مدیریت آب بازگشایی شده تصریح کرد: از نمایندگان مجلس نیز درخواست می کنیم تا با کشاورزان شهرستان خود دیدار کنند و برای اقناعسازی آنها در زمینه توزیع و مدیریت آب بکوشند.
به گفته استاندار اصفهان، چند روز آینده اهمیت بسیاری در موضوع توزیع عادلانه آب بازگشایی شده دارد و فرمانداران و مسوولان باید مجدانه به این عرصه وارد شوند.
استاندار اصفهان با بیان اینکه نگرانی موجود در زمینه تخصیص آب نوبتهای بعدی کشت کشاورزان را درک میکنیم، گفت: ان شاالله در آینده بارندگیهای خوبی در بالادست رخ دهد اما همچنان باید برنامهریزی برای احتمال کمبود بارشها انجام شود تا در نوبتهای بعدی کشت به مشکل برنخوریم و کشاورزان را نیز نسبت به این وضعیت آگاه کنیم.
وی افزود: تمام فرمانداران باید در روزهای آتی به مدیریت توزیع آب و اقناعسازی کشاورزان بپردازند و تمام بخشها مکلف به تسریع در مراحل توزیع آب بوده و باید در زمینه نظارت بر توزیع و مصارف، همکاری لازم صورت بگیرد.
خروجی سدزاینده رود با هدف تخصیص آب برای آبیاری اراضی کشاورزی اصفهان از شامگاه ۱۳ فروردین افزایش یافت و بدنبال آن آب روز گذشته(جمعه) در نواحی خشک این رودخانه حدفاصل سد «چم آسمان» واقع در غرب اصفهان تا شرق استان جاری شد.
شرایط کم بارشی، خشکسالی، انتقال آب از حوضه آبریز زایندهرود به سایر حوضهها و استانها سالهاست شرایط نامناسبی را برای اصفهان پدید آورده و این موارد در ماههای اخیر نیز بیشتر شده است.
بنا بر اعلام سازمان هواشناسی استان اصفهان، با توجه به کاهش بارش کمتر از نرمال در منابع آبی و ذخایر نامناسب و پیش بینی بارشهای کمتر از نرمال در فصل بهار در اصفهان، شرایط وقوع تنش شدید آبی در منابع آبی این استان بویژه در ماههای گرم سال وجود دارد.
کاهش بارش در تمام مناطق استان بویژه در حوضه زایندهرود نسبت به سال آبی گذشته محسوس و کاهش بارش سال آبی جاری استان در مقایسه با مقادیر بلندمدت در تمام مناطق استان بویژه حوضه یاد شده محسوس بوده و تنها میزان بارش ها در مناطق شمالی استان نرمال اعلام شده است.