مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان گفت: از ابتدای فصل خرید گندم تاکنون، ۸۵۰ تن گندم از کشاورزان این استان به صورت تضمینی خریداری شده است.
محسن ضیائی روز شنبه افزود: فصل خرید گندم از ۲۵ اردیبهشت ماه آغاز شده و از شروع فصل خرید گندم تاکنون در حدود ۸۵۰ تن گندم در قالب ۲۰۰ محموله از کشاورزان شهرستان های کاشان و اردستان خریداری شده است.
وی ادامه داد: همه تمهیدات و برنامهریزی های لازم در این زمینه انجام شده و این اداره کل آمادگی خود را برای خرید تضمینی گندم از ۲۵ اردیبهشت اعلام کرده است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با بیان اینکه هماکنون ۴۳ مرکز خرید تضمینی گندم در استان اصفهان فعال است، اظهار داشت: ۲ سیلوی ملکی در کاشان و ابتدای ورودی شهر بهارستان، چهار کارخانه آردسازی و همچنین ۳۷ مرکز تعاون روستایی در سطح استان آماده دریافت گندم کشاورزان است.
وی اضافه کرد: ارزش ریالی گندم خریداری شده در حدود ۱۵۰ میلیارد ریال است که توسط ۱۱۰ کشاورز در قالب ۲۰۰ محموله به مراکز تعیین شده تحویل شده است.
ضیائی خاطرنشان کرد: امسال قیمت پایه هر کیلوگرم گندم بر اساس جدول پاکی با اُفت غیر مفید یک و اُفت مفید چهار، حدود ۱۷۵ هزار ریال (۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان) است.
وی از ثبت نام حدود ۱۲۷ هزار نفر از کشاورزان گندم کار این استان در سامانه جامع پهنه بندی و مدیریت دادههای کشاورزی خبر داد و افزود: تمامی کشاورزان گندمکاری که قصد تحویل کالای خود به دولت را دارند باید قبل از برداشت به مراکز خدمات کشاورزی محل مورد نظر مراجعه و نسبت به ثبت مشخصات شناسنامه و میزان سطح کشت خود در سامانه پهنه بندی وزارت جهاد کشاورزی اقدام کنند.
سامانه پهنه بندی وزارت جهاد کشاورزی در راستای قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و با هدف سر شماری دقیق بهره برداران کشاورزی، قطعات زراعی، قطعات باغی، دام و طیور، آب وخاک، شیلات و صنایع کشاورزی و همچنین بروزرسانی آمار و اطلاعات پایه کشاورزی، آبادیها، کارشناسان پهنه و مراکز جهاد کشاورزی در سراسر استان راه اندازی شده است.
خرید تضمینی گندم مانند سالهای گذشته با توجه به شرایط آب و هوایی از شهرستانهای شمالی استان شروع می شود و بتدریج به مناطق سردسیر خواهد رسید و تا پایان شهریور ادامه دارد.
زمینهای کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار معادل ۳.۵ درصد از مساحت استان است که با توجه به محدودیت منابع آبی سالهای گذشته، تنها حدود ۳۰۰ هزار هکتار از آن زیر کشت میرود.