رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در سال جدید اعتباراتی برای کنترل عرصه ها در مقابله با حریق، اختصاص یافت که حدود یک دوم آن صرف بالگرد و هواپیماهای اطفای حریق خواهد شد.
عباسعلی نوبخت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالات مطرح شده پیرامون کمبود امکانات و تجهیزات برای اطفای حریق جنگلها اظهار داشت: ما در این باره با وزیر کشور و همچنین وزیر جهاد کشاورزی جلساتی برگزار کردیم و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور هم در جلسه با وزارت کشور حضور داشت و ستاد نیروهای مسلح از دستگاههای نظامی دعوت کردند تا تمام امکانات خودشان را برای اطفای حریق جنگلها بکار گیرند.
وی با بیان اینکه امسال نسبت به سنوات گذشته بارندگی بیشتری داشتیم، افزود: ترسالی باعث که پوشش گیاهی و علفی مراتع و جنگلهای زاگرس افزایش یابد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه در حال حاضر مواد سوختنی در عرصهها فراهم است و با گرمتر شدن هوا رطوبت هم کاهش خواهد یافت و خطر حریق بیشتر میشود، افزود: برای مدیریت این موضوع از اردیبهشت ماه گذشته با همراهی وزارت کشور با استانداران، فرمانداران ، مدیران استانی و مدیریت بحران هر استان مکاتباتی را انجام دادیم تا تمهیدات لازم اندیشیده شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این در سال جدید اعتباراتی برای این موضوع اختصاص یافت و حدود یک دوم آن صرف بالگرد و هواپیماهای اطفای حریق خواهد شد و سازمان منابع طبیعی با مابقی اعتبارات تخصیص یافته، تجهیزات لازم جهت اطفای حریق را خریداری کرده که بین استانها به ترتیب اولویت توزیع خواهد شد.
نوبخت با بیان اینکه ما ۱۱ استان زاگرسی، ۳ استان شمالی و ۲ استان ارسباران داریم که اغلب آتشسوزیها در همین محلها رخ میدهد، بیان کرد: آتشسوزی در استانهای شمالی و ارسبارانی، به دلیل خزان پاییزی در نیمه دوم سال و در استانهای زاگرسی در نیمه اول سال رخ میدهد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه از طریق سامانهها و دستگاههای پایشی که در اختیار داریم، مکان احتمالی آتشسوزیهای هفتههای پیشرو پیشبینی و تمهیدات لازم اندیشیده میشود، افزود: طبیعت به مردم تعلق دارد و از هموطنان انتظار داریم که نکات ایمنی لازم در جهت حراست از طبیعت را رعایت کنند.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه امسال میزان رویش علف نسبت به متوسط نرمال ده ساله افزایش یافته است، گفت: در شرایط نرمال به طور متوسط میزان رویش علف ۱۰ میلیون و ۸۰ هزار تن است که این میزان امسال ۶۱۵ هزار تن افزایش داشته و پوشش علفی ما امسال نسبت به سال گذشته ۲ میلیون و ۴۸۵ هزار تن بیشتر است و با در نظر گرفتن این موضوع، قرار شد که وزارت جهاد کشاورزی از علوفه مراتع حریقزا برای تولید گوشت قرمز و امنیت غذایی کشور استفاده کند.
وی ادامه داد: در این راستا با اتحادیه صنف مرتعداران جلساتی را برگزار کردیم و قرار شد از ظرفیت افرادی که در سامانههای عرفی، بهرهبرداران این مراتع هستند استفاده کنیم تا علوفه حریقزا در راستای مصرف دام از عرصههای مرتعی خارج شود.
نوبخت در پاسخ به سوالات خبرنگاران پیرامون گلایه میزان بحران استانی درخصوص عدم تخصیص منابع آبخیزداری و مشکلات سیل ناشی از عدم تکمیل آبخیزهای کشور گفت: همان طور که قبلا گفتم از مجموع ۱۲۵ میلیون هکتار حوزههای آبخیز کشور باید عملیات اجرایی ۹۰ میلیون هکتار به پایان برسد و در این راستا برنامه هفتم توسعه تکمیل ۲۰ میلیون هکتار از حوزههای آبخیز کشور را در دستور کار قرار داده و امیدواریم اعتبار آن محقق شود.
وی ادامه داد: یکی از نکات حائز اهمیت در این موضوع استفاده از ظرفیتهای مردمی است و این مهم در استانهای هرمزگان و فارس شروع شده و بر اساس طرحهای سازمان امکانات در اختیار مردم قرار میگیرد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پایان خاطرنشان کرد: در کشور با صنایع مختلف برای کاشت درخت تفاهمنامه امضا کردیم و از ظرفیت مسئولیت اجتماعی صنایع استفاده میکنیم، شرکت پتروپالایش اصفهان با ۸۰ درصد بذرکاری از پیشگامان این عرصه است.