کد خبر:28754
پ
photo_2025-02-08_05-29-02
ذوب آهنِ ربیعی سزاوار باخت نبود اما؛

گاندوها برای برتری به خون تازه در فاز هجومی نیاز دارند

طلسم شکست ناپذیری ذوب آهن پس از ۸ هفته در لیگ برتر شکست؛ البته در برابر یکی از غول های لیگ! باید بر ادعای سرمربی جوان گاندوها صحه گذاشت که سبزپوشان اصفهانی در این بازی سزاوار باخت در برابر تراکتورِ تا بن دندان مسلح نبودند؛ چه اینکه شاگردان ربیعی تا آخرین دقیقه بازی از سنگر […]

طلسم شکست ناپذیری ذوب آهن پس از ۸ هفته در لیگ برتر شکست؛ البته در برابر یکی از غول های لیگ! باید بر ادعای سرمربی جوان گاندوها صحه گذاشت که سبزپوشان اصفهانی در این بازی سزاوار باخت در برابر تراکتورِ تا بن دندان مسلح نبودند؛ چه اینکه شاگردان ربیعی تا آخرین دقیقه بازی از سنگر خود در برابر حملات خط آتش زهردار تیم اسکوچیچ محافظت کردند؛ اما در دقیقه ۹۰ شد آنچه نباید می شد و بالاخره ذوب آهن دروازه اش را باز شده دید.

با این حال نباید فراموش کرد که ذوب آهنِ کم بضاعت در برابر تیمی یک بر صفر شکست خورد که اولاً در دور رفت این رقابت ها موفق شده بود با زمینگیر کردن آن در تبریز طعم نخستین باخت فصل را در برابر چشم هواداران پرشور پرشورها به آنها بچشاند و در ثانی گاندوها در حالی در مصاف با تراکتور یک بر صفر شکست را پذیرا شدند که تیم تبریزی بهترین خط حمله لیگ را با ۳۴ گل زده تا به اینجای فصل به خود اختصاص داده؛ یعنی ۱٫۷۸ گل زده در هر بازی.

علاوه بر اینها آمار نشان می دهد سربازان ربیعی در تقابل با تیم هجومی اسکوچیچ در لاک دفاعی فرو نرفته بودند. ۷ موقعیت گل برای ذوب آهن در مصاف با تراکتور در مقابل ۹ موقعیت گل تیم تبریزی بهترین شاهد بر این مدعاست که گاندوها پا به پای تی تی ها در این بازی جنگیدند و تلاش کردند بلکه راهی برای فروریختن سنگر گلر ملی پوش تراکتور بیابند اما نشد آنچه باید می شد و ذوب آهن پس از ۸ بازی در لیگ سرانجام طعم شکست را آن هم در فولادشهر پذیرا شد.

ذوب آهن در این بازی مستحق باخت نبود، قبول. بضاعت کم تیم اصفهانی با سنبه پرزور مهمان مدعی اش قابل قیاس نیست، این هم قبول؛ اما با وجود همه اینها، سکاندار جوان اما با تجربه سبزپوشان اصفهانی بپذیرد یا نه، از ذوب آهن ربیعی  با سابقه غول کشی در لیگ برتر انتظار بیشتری می رفت، نه تنها در این بازی؛ بلکه در ۴ بازی ابتدایی دور برگشت. ذوب آهن در ۴ بازی گذشته خود فقط ۳ امتیاز به دست آورده در حالی که در مدت مشابه دور رفت ۷ امتیاز آورده تیم اصفهانی بوده است. هرچند شاید اگر در آخرین ثانیه های دیدار با پرسپولیس در نخستین بازی نیم فصل دوم ضربه پنالتی ذوبی ها با اشتباه داوری از دست نمی رفت الان سبزپوشان اصفهانی اوضاع به مراتب بهتری داشتند اما با همه اینها با توجه به عملکرد خوب ذوب آهن ربیعی در نیم فصل اول توقع هواداران این تیم از گاندوها در دور برگشت بیش از این بوده و هست.

حداقل انتظار می رفت ذوب آهن با همه کم و کاستی هایش و با وجود کمبود بودجه ای که برای تقویت تیمش در بازار زمستانی با آن مواجه بود، در این زمینه بهتر عمل کند. هرچند شاید هنوز برای قضاوت مهره های جدیدی که در این برهه به تیم ربیعی افزوده شدند زود است و هرچند از خلال حرف های این سرمربی در نشست خبری بعد از شکست شاگردانش در برابر تراکتور می توان اینطور برداشت کرد که مدیران باشگاه اصفهانی همه انتظارات او را در نقل و انتقالات برآورده نکرده اند اما با همه اینها سئوالی که پیش می آید این است که آیا ذوب آهن نمی توانست کمیت را فدای کیفیت کند؟ مثلاً آیا نمی شد به جای خرید دو مهره هجومی با سن بالا دست روی یک مهاجم جوان تر و در عین حال توانمندتر و با کیفیت تر گذاشت؟

ذوب آهن ربیعی در فصل جاری عملکرد قابل دفاعی در فاز دفاعی داشته که بهترین شاهد بر این مدعا هم ۱۵ گل خورده این تیم در ۱۹ بازی، یعنی میانگین ۰٫۷۸ گل در هر دیدار و همچنین رقابت تنه به تنه گلر جوان گاندوها با گلرهای ملی پوش و باتجربه تیم های تراکتور و گل گهر برای کسب دستکش طلای لیگ با ۹ کلین شیت در ۱۷ بازی است. اما در نقطه مقابل سبزپوشان اصفهانی در خط حمله عملکرد چندان دندانگیری نداشته اند و ۱۵ گل زده در ۱۹ بازی یعنی به ثمر رساندن کمتر از یک گل در هر دیدار آمار خوبی برای خط حمله تیمی نیست که هدفش قرارگیری در رده های بالایی جدول است.

با این تفاسیر انتظار می رفت ذوب آهن در بازار زمستانی با خرید مهره های هجومی برای رفع این معضل تیم خود گام بردارد و همینطور هم شد. چندین بازیکن با توانایی بازی در پست تهاجمی در این کارزار نقل و انتقالاتی راهی اصفهان شدند تا با پوشیدن پیراهن سبز ذوب در نیم فصل دوم به کمک خط آتش گاندوها بیایند؛ اما این مهره های تازه وارد تا به اینجای بازی ها انتظارات را برآورده نکرده اند؛ چه اینکه ذوب آهن در ۴ بازی گذشته خود فقط ۲ بار موفق به گشودن سنگر رقبا شده که آن دو گل را هم بازیکنان قدیمی این تیم به ثمر رسانده اند. این در حالی است که تیم ربیعی در این مدت ۳۰ موقعیت گل داشته است: ۵ فرصت گلزنی در مصاف با پرسپولیس یعنی در برابر مدافع عنوان قهرمانی،۹ موقعیت در مصاف با هوادارِ قعرنشین، ۹ موقعیت در برابر خیبرِ تازه وارد و ۷ فرصت گلزنی در جدال با تراکتورِ صدرنشین.

فرصت سوزی مهاجمان سبزپوش در بازی های آینده هم اگر ادامه یابد ذوب آهن هم از جام حذفی حذف می شود و هم فرصت صعود به رده های بالایی جدول را یکی پس از دیگری از دست می دهد و بدتر از همه اینکه هیچ بعیدنیست با همین فرمان به رده های انتهایی جدول هم سقوط کند. گاندوها اگر می خواهند در هفته های آینده و به خصوص از جدال های سختی که با تیم های سپاهان، فولاد، آلومینیوم، گل گهر و استقلال در پیش دارد به سلامت عبور کنند باید بهتر از این در فاز حمله عمل کنند. باید منتظر ماند و دید آیا خریدهای زمستانی ذوب آهن می توانند یخ خط آتشِ کم عطش این تیم اصفهانی را در ۵ خوان دشواری که در لیگ برتر در پیش دارند ذوب کنند؟ بازی روز جمعه در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی و در مقابل قوهای سپید بهترین زمان برای استارت تمرین فتح سنگر رقبا برای گاندوها است.

 

مرضیه غفاریان

منبع
زاینده رود
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید