«المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران» در هفتمین ایستگاه خود پویایی ایدههای سینمایی نوجوانان آیندهساز این سرزمین را به نمایش گذاشت و در آن شاهد درخشش هویت شناسی و بسترسازی برای عرضه آگاهیهای هدفمند در حوزه تاریخ و گنجینههای ملی بودیم.
مجید زینالعابدین، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی شامگاه دوشنبه _دوم بهمن_ در آئین اختتامیه هفتمین المپیاد فیلم سازی نوجوانان که در هنرسرای خورشید برگزار شد، اظهار کرد: پس از چهار سال بعد از بیماری کرونا در تابستان سال جاری تصمیم بر این شد جشنواره کودک و نوجوان را احیا کنیم. در این مسیر همدلی و یکدلی فوقالعادهای رقم خورد و جشنواره سیوپنجم با فیلمهای خوبی برگزار شد که تعدادی از آنها نیز در جشنواره فجر حضور دارند.
وی افزود: جشنواره فیلم کودک پایان قصه نبود بلکه آغاز این مسیر بود که فیلم سازان برای رونق سینمای کودک در آن قدم گذاشتند و نکته قابل توجه آن است که خود نوجوانان نیز توانستند به این مسیر ورود پیدا کنند.
زین العابدین خاطرنشان کرد: امشب به جایی رسیدیم که المپیاد نوجوان پس از چندین سال حضوری و مستقل برگزار شد و امیدواریم این مسیر شیرینتر نیز بشود.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی بیان کرد: هرچند نوجوانان برای اولین بار برای فیلم سازی ثبتنام کردند اما اساتید و فیلم سازان حرفهای قبول کردند در هیئت انتخاب و مربیگری این رویداد شرکت کنند که اتفاقی مبارک است چرا که نوجوانان را برای مسیر بزرگ فکر کردن آماده میکند.
وحید ملتجی، دبیر هفتمین المپیاد فیلم سازی نوجوانان ددر این مراسم گفت: المپیاد فیلم سازی نوجوانان جریان مهمی است که بستری را ایجاد کرده تا نوجوانان در کنار کسانی که در سینما و فیلم سازی کار کرده اند تجربه کسب کنند و این بزرگترین اتفاقی است که در المپیاد فیلم سازی رخ داده است.
ملتجی ادامه داد: مسیر المپیاد با این اهداف با راهنمایی ها و همراهی های مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی پررنگ شد، مسیری که بچه ها بتوانند آینده ساز بشوند و در سالهای آینده پرتوان تر پیش بروند.
دبیر هفتمین المپیاد فیلم سازی نوجوانان خاطر نشان کرد: امسال بیش از ۱۲۰۰ اثر به دبیرخانه المپیاد رسید که توسط هیئت داوری ششنفره که از بین کارگردانان روز سینما بودند، ۳۱ نفر برگزیده شدند که بیشتر آنها اصفهانی و سایر افراد از ۱۱ استان بودند که این آمار ۲.۵ برابر سال گذشته است.
وی گفت: تصمیم بزرگی که گرفته شد این بود که توانستیم زمان برگزاری المپیاد را از جشنواره کودک جدا کنیم تا در هیاهوی آن جشنواره گم نشود و یک کار زیرساختی انجام بگیرد.
ملتجی ادامه داد: تصمیم مهم دیگر این بود که از ۶ نفر از بزرگان سینمای ایران دعوت کنیم تا در کنار گروهها قرار بگیرند.تصورم این است که از این دوره به بعد، المپیاد چند پله بالاتر می آید و امیدوارم این المپیاد به لحاظ اعتبار و جایگاه در کنار دیگر المپیادهای کشور قرار بگیرد.
دبیر هفتمین المپیاد فیلم سازی نوجوانان ابراز امیدواری کرد: امیدواریم با قدم هایی که در المپیاد امسال برداشتیم، بچهها سال آینده علاوه بر اینکه به لحاظ مهارتی جلوتر خواهند بود، در زمینه هویتی و محتوایی هم حرف هایی داشته باشند گرچه تمام فیلمهای ساخته شده در این مدت که توسط نوجوانان انجام شد، از لحاظ محتوایی حرف برای گفتن داشتند.
در ادامۀ آئین اختتامیۀ هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران، دو نفر از فیلمسازان کشورمان، نادره ترکمانی و مرتضی علی عباس میرزایی، نیز صحبت کردند که هر دو تأکیدشان بر اهمیت عاشقانهبودن مسیر ساخت فیلم و سینما بود.
در ابتدا نادره ترکمانی گفت: نخستین تجربۀ اکران آثار من در اصفهان چنان شورانگیز بود که تصمیم گرفتم ادامه دهم و همواره به این شهر بیایم.
او ادامه داد: نوجوانان امروز و این جشنواره انگیزه بسیار داشتند که امید است، همواره استمرار داشته باشد. روزهای سخت و فشردهای بچهها داشتند، اما با عشق و خستگیناپذیر ادامه دادند. فیلمسازی سخت است، اما عاشقانش آن را خواهند یافت و در دنیایش خواهند ماند. سینمای کودک و نوجوان ما به رشد و توسعه نیاز دارد و باید همین گونه رو به جلو برود.
همچنین مرتضی علی عباس میرزایی، دیگر کارگردان کشورمان نیز تأکید کرد: من همسن همین نوجوانان بودم که کارم را آغاز کردم. دو سال است که در این جشنواره شرکت میکنم و از این حضورم خرسندم. شادمانم که نوجوانان قدر این فرصت را دانستند و عاشقانه تلاش کردند. این دوره متفاوت برگزار شد که باید قدرش را دانست. در جایگاه یک فیلمساز همواره در خدمت شما نوجوانان خواهم بود و آرزومندم که شما را در قلهها ببینم.
در آئین اختتامیۀ هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران، که شامگاه روز دوشنبه ۲ بهمنماه در هنرسرای خورشید اصفهان برپا شد، گروه «ستارۀ هالی» با مربیگری لیلی عاج بود؛ وگروه «پیشرو» با مربیگری مرتضی علی عباسی میرزایی، موفق به دریافت مدال برنز شدند.
مدال نقره به گروه «قاب ساده» با هدایت مهدی خرمیان و گروه «نگاه» با مربیگری محمدعلی باشهآهنگر اهدا شد.
مدال طلا نیز به گروه «پلان هفت» با هدایت نادره ترکمانی و گروه «پنج + یک» با مربیگری مریم بحرالعلومی اهدا شد.
هفتمین المپیاد فیلم سازی نوجوانان ایران از ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ در اصفهان آغاز شد و تا دوم بهمن ماه ادامه داشت.
در هفتمین المپیاد فیلم سازی نوجوانان بعد از برگزاری کلاسها در ۶ گروه و نهایی شدن فیلمنامهها، نوجوانان ساخت فیلمهای کوتاه خود را آغاز کردند آثار آنان از سوی وحید نیکخواه آزاد، انسیه شاهحسینی و حامد جعفری داوران هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران مورد بررسی و داوری قرار گرفت.
«المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران» در هفتمین ایستگاه خود توانست پویایی ایدههای سینمایی نوجوانان آیندهساز این سرزمین را به نمایش بگذارد.