کد خبر:1721
پ
۶۲۷۰۰۳۸۹

معماریِ معاصر اصفهان در نمایشگاه «خانه‌های خاموش»

معماری به‌ عنوان مقوله‌ای که هنر و شهرسازی را به‌هم پیوند می‌زند در دوران مدرن نیز تحولات مثبت و خلاقانه‌ای داشته که البته به رسمیت شناخته‌نشده و در حال خاموشی است. نمایشگاه «خانه‌های خاموش» امکانی است برای ایجاد حساسیت و آگاهی درباره چنین خانه‌هایی که در حال حذف‌شدن هستند. علی شکیبایی، برگزار کننده و مدیر […]

معماری به‌ عنوان مقوله‌ای که هنر و شهرسازی را به‌هم پیوند می‌زند در دوران مدرن نیز تحولات مثبت و خلاقانه‌ای داشته که البته به رسمیت شناخته‌نشده و در حال خاموشی است. نمایشگاه «خانه‌های خاموش» امکانی است برای ایجاد حساسیت و آگاهی درباره چنین خانه‌هایی که در حال حذف‌شدن هستند.

علی شکیبایی، برگزار کننده و مدیر اجرایی این نمایشگاه در گفت‌وگو با ایسنا و با بیان اینکه معماری به‌عنوان بستر رویدادها فضایی است که زندگی در آن جریان دارد، اظهار کرد: موضوع نمایشگاه «خانه‌های خاموش» معماری خانه‌های معاصر اصفهان است و آثار آن در قالب متن و عکس و ترسیمات دوبعدی این خانه‌ها ارائه شده است.

او با بیان اینکه ویژگی‌های معماری موزه‌گرمابه علی‌قلی‌آغا برای برگزاری نمایشگاهی از خانه‌های مدرن و معاصر، از چالش‌های اصلی طراحی این نمایشگاه بود و به شکل‌گرفتن دیالوگی بین دوره‌های تاریخی معماری در این نمایشگاه منجر شد، افزود: هدف این بود تا نسبت به خانه‌های ۱۰۰ سال گذشته که در حال حذف شدن و در خاموشی هستند حساسیت و آگاهی عمومی ایجاد شود.

برگزارکننده نمایشگاه «خانه‌های خاموش» با اشاره به اینکه این نمایشگاه از ۳ بخش تشکیل شده است، تصریح کرد: بخش اول نمایشگاه، مقدمه‌ای در خصوص تحولات شهریِ برخی از مناطق شهری اصفهان است، در بخش دوم نمایشگاه، به ارائه تصاویر خانه‌های خاموشی پرداخته شده که ویژگی‌های معماری آن‌ها به دلیل معاصر بودن، به رسمیت شناخته نشده و به همین دلیل کمتر به آن‌ها پرداخته شده است. بخش سوم، ترسیمات گرافیکی و آنالیزهایی است که بر مدارک این ساختمان‌ها قرار گرفته است.

 

معماریِ معاصر اصفهان در نمایشگاه «خانه‌های خاموش»

 

شکیبایی با بیان اینکه در این نمایشگاه به ۱۱ خانه و معماری آن‌ها پرداخته می‌شود، خاطرنشان کرد: حقوق صاحبان این خانه‌ها نزد ما محترم است و خانه‌ها صرفاً با عدد نامگذاری شده‌اند تا تمرکز بیشتر روی خود خانه باشد. این خانه‌ها که همگی در سال‌های ۱۳۰۰ تا ۱۳۶۰ ساخته شده‌اند، بدون هیچ تقدم و تأخر خاصی پشت سر هم قرار گرفته‌اند و نمونه‌ای از انواع خانه‌هایی هستند که در اصفهانِ آن دوران ساخته شده‌اند.

او در خصوص روند جمع‌آوری داده‌های این نمایشگاه نیز گفت: پروپزال این پروژه در تابستان سال گذشته به معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان تحویل داده شد و از بهمن‌ماه ۱۴۰۱ فرایند عکاسی و جمع آوری داده‌های آن شروع شد.

مدیر اجرایی نمایشگاه «خانه‌های خاموش» مخاطبان این نمایشگاه را عموم شهروندان اصفهانی و علاقه‌مندان به شهر و معماری دانست و تأکید کرد: من علاقه‌مند هستم که در خصوص ارتباط مخاطبان با موضوع و مکان برگزاری نمایشگاه بازخوردهای بیشتری بگیرم و فکر می‌کنم این بازخورد برای مسئولان موزه نیز حائز اهمیت است.

شکیبایی در پایان با اشاره به بخشی از بیانیه این نمایشگاه گفت: همان‌گونه‌که در بیانیه نمایشگاه نیز آمده است، خانه‌های معاصر، پیش از آن که مورد مطالعه و تحلیل قرار گیرند در خاموشی از دست می‌روند و با توده‌های متراکم جایگزین می‌شوند. «خانه‌های خاموش» نمایشگاهی درباره معماریِ خانه‌های معاصر اصفهان و زندگی در این خانه‌ها است.

علاقه‌مندان به بازدید از نمایشگاه «خانه‌های خاموش» می‌توانند تا ۳۰شهریورماه، از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۸ بعدازظهر به موزه گرمابه علی‌قلی‌آغا، واقع در اصفهان، خیابان مسجدسید، خیابان آیت‌الله بیدآبادی، مراجعه کنند.

منبع
ایسنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید