کد خبر:5843
پ
۱۴۰۲۰۸۲۲۰۰۰۲۰۵۶۳۸۳۵۴۶۹۶۰۱۷۹۶۶۰۵۱_۴۵۷۳۴_PhotoN

در اصفهان نفس عمیق نکشید!

افزایش غلظت آلاینده‌های جوی در اثر سکون و پایداری هوا تا پایان هفته آتی در اصفهان ادامه دارد و آلودگی هوا در روز جمعه و شنبه تشدید می‌شود. بازهم آلودگی هوای اصفهان تشدید شده است. پاییز امسال آسمان شهر اصفهان با آلودگی دست و پنجه نرم می‌کند تا مجال تنفس را سخت‌تر از قبل کند. […]

افزایش غلظت آلاینده‌های جوی در اثر سکون و پایداری هوا تا پایان هفته آتی در اصفهان ادامه دارد و آلودگی هوا در روز جمعه و شنبه تشدید می‌شود.

بازهم آلودگی هوای اصفهان تشدید شده است. پاییز امسال آسمان شهر اصفهان با آلودگی دست و پنجه نرم می‌کند تا مجال تنفس را سخت‌تر از قبل کند. کیفیت هوا کاهش پیدا کرده و ساعت به ساعت بر غلظت آلاینده‌های افزوده می‌شود که جز خطر برای سلامت شهروندان، هیچ کارکرد دیگری ندارند.

گویا آلودگی هوا دست‌بردار نیست و به دنبال آن اغلب شهروندان را دچار اختلالاتی مثل سردرد، سرگیجه، تنگی نفس، ناراحتی‌های قلبی، احساس خستگی و بی‌حالی کرده است.

 

لطفا نفس عمیق نکشید، هوا آلوده است

 آلودگی هوا در اصفهان همچنان ادامه دارد و این شهر و شهرهای اطراف آن در وضعیت بغرنجی گرفتار هستند. شهرهای خاکستری که کوه‌های اطراف آن هم دیده نمی‌شوند و مسؤولان کماکان در حال بازی با تعطیلی و بازگشایی مدارس و محدودیت‌های ترافیکی برای کاهش آلودگی هوا هستند. اما به واقع علت این حجم از آلودگی هوا چیست؟

نباید آلودگی هوا را تقصیر عوامل محیطی و هواشناسی و پایداری هوا و وارونگی هوا انداخت. تمام دنیا وارونگی هوا وجود دارد از جمله نقاطی که فصول سرد دارند، بنابراین آنچه مهم است مدیریت تولید آلاینده است که به نظر می‌رسد در این قسمت خوب عمل نکردیم و این عمل نکردن  باعث شده آلودگی در اصفهان به این وضعیت برسد.

به عقیده کارشناسان، تعطیلی مدارس و اعمال محدودیت‌های ترافیکی راه‌حل‌های مقطعی برای مقابله با آلودگی هوای اصفهان است و باید با شناسایی منشأ آلودگی هوا اقدامات اساسی شود.

هر بار با تشدید آلودگی هوای اصفهان، مدارس به تعطیلی کشیده شده و محدودیت‌های ترافیکی و طرح زوج و فرد گستره بیشتری پیدا می‌کند اما با بهبود وضعیت، اوضاع به روال قبل بازگشته و چند روز بعد دوباره آلودگی هوا، نفس اصفهانی‌ها را تنگ می‌کند.

امروز ضربات آلودگی هوا و تعطیلی مدارس بر اقتصاد و سلامت مردم غیرقابل‌انکار است، موضوعی که هزینه‌های گزاف را روی دست برنامه‌ریزان و مسؤولان می‌گذارد، درحالی‌که می‌توان با برنامه‌ریزی منطقی و اصولی از بسیاری از این هزینه‌ها جلوگیری کرد.

 در هفته‌های گذشته همزمان با تشدید آلودگی هوا در اصفهان، کمیته شرایط اضطرار تشکیل شد و تصمیماتی برای کاهش انتشار آلاینده‌های جوی ناشی از منابع متحرک گرفته شد که مهم‌ترین آن‌ها ممنوعیت تردد موتورسیکلت‌ها و خودرو‌های دودزا و فاقد معاینه فنی است و در مدارس نیز برای چند روز تعطیل شد.

در این بین خیلی‌ها دلیل آن را نمی‌دانند و فقط به سراغ مُسکن می‌روند؛ این در حالی است که رعایت نکات بهداشتی و تغذیه سالم در این زمان می‌تواند بهترین راه باشد.

 

 

 

چند راهکار تغذیه‌ای در هوای آلوده می‌تواند به ما کمک کند

دریافت مواد خوراکی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها در زمان آلودگی هوا مؤثر است. ازجمله منابع خوراکی دارای آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی انواع میوه‌ها، سبزی‌های برگی و غیر‌برگی، مغزها، دانه‌های روغنی، سیر و پیاز و حبوبات هستند که در خود مواد مغذی کلیدی همچون ویتامین‌های‌C ، E‌، سلنیوم، رنگدانه‌های کاروتنوئیدی و فلاونوییدی و همچنین ترکیبات پلی‌فنلی دارند.

در کل استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به‌عنوان محافظ بدن ویتامین‌های ‌E و C، برخی ویتامین‌های‌ گروه B، سلنیوم، روی، رنگ‌دانه‌های گیاهی کاروتنوییدی و فلاونوییدها و پلی‌فنل‌های موجود در چای و قهوه ازجمله عوامل اصلی آنتی‌اکسیدانی در مواد خوراکی هستند.

کدوتنبل، انواع فلفل، اسفناج و کلم سرشار از بتاکاروتن هستند. سلنیوم مواد خوراکی بسته به میزان آن در خاک منطقه و در غذا‌های دریایی، مرغ، آجیل و غلات کامل یافت می‌شود.

 

در روز‌هایی که آلودگی هوا بیشتر است، شیر، ماست و لبنیات کم‌چرب مصرف شود، پروتئین و کلسیم موجود در شیر می‌تواند جذب سرب را در بدن کاهش دهد

کلم‌بروکلی، کرفس، اسفناج، گوجه‌فرنگی، لیمو‌شیرین، نارنج، مرکبات، کاهو و جعفری به صورت تازه از منابع غنی از ویتامین C‌‌‌ هستند.

در روز‌هایی که آلودگی هوا بیشتر است، شیر، ماست و لبنیات کم‌چرب مصرف شود. پروتئین و کلسیم موجود در شیر می‌تواند جذب سرب را در بدن کاهش دهد و تأثیر نامطلوب آلودگی هوا را کم کند.

نوشیدن آب و مایعات به میزان لازم در روز به کلیه‌ها کمک می‌کند تا ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی بمانند.

 

 

 

ادامه آسمانی غبارآلود، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا

لیلا امینی، رئیس اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به وضعیت هوای استان اظهار داشت: بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر استقرارجوی پایدار از امروز تا اواسط هفته آینده بر روی استان است.

وی افزود: بر این اساس در این مدت وضعیت جوی در اکثر مناطق استان به صورت صاف تا کمی ابری گاهی وزش باد پیش‌بینی می‌شود.

امینی بیان کرد: در مناطق مرکزی، صنعتی و کلان شهر اصفهان آسمانی غبارآلود، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا به ویژه نیمه اول روز انتظار می‌رود که در این خصوص هشدار سطح نارنجی نیز صادر شده است.

رئیس اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی اصفهان گفت: دمای هوا در ۲۴ ساعت آینده در اکثر مناطق استان یک تا ۲ درجه افزایش خواهد داشت.

 

 


آلودگی هوای اصفهان

 

هواشناسی اصفهان هشدار سطح نارنجی صادر کرد

شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۵ ایستگاه سنجش در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت ۸ صبح  پنجشنبه نهم آذر با میانگین ۱۳۴ وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس را نشان می‌داد و امروز جمعه شرایط بسیار بدتر شده است بطوریکه از منظر تماشایی دیگر اثری از کوه صفه دیده نمی‌شود و همه صلابتش در آلودگی هوا محو شده است.

بر این اساس اداره کل هواشناسی استان اصفهان با صدور هشدار سطح نارنجی اعلام کرد که از روز جمعه تا شامگاه یکشنبه  ۱۲ آذر به سبب سکون جوی و افزایش انباشت غلظت آلاینده‌ها، وضعیت کیفی هوا در مناطق مرکزی و صنعتی به ویژه کلان‌شهر اصفهان در شرایط ناسالم خواهد بود.

در این اطلاعیه آمده است که تا روز یکشنبه افزایش محسوس شاخص کیفیت هوا توأم با رشد پتانسیل غلظت آلاینده‌ها تا شرایط ناسالم برای تمامی گروه‌های سنی وجود دارد و در صورت رعایت نکردن و عدم کنترل منابع آلاینده احتمال شرایط بسیار ناسالم به ویژه در مناطق پر تردد و صنعتی دور از انتظار نیست.

 

به سبب سکون جوی و افزایش انباشت غلظت آلاینده‌ها، وضعیت کیفی هوا در مناطق مرکزی و صنعتی به ویژه کلان‌شهر اصفهان در شرایط ناسالم خواهد بود

بنا بر اعلام اداره کل هواشناسی استان اصفهان آلودگی هوا در ۷۲ ساعت آینده در مناطقی چون کلان‌شهر اصفهان، لنجان، مناطق صنعتی اصفهان، فلاورجان، کوهپایه، لنجان (زرین شهر)، مبارکه، مورچه خورت، شاهین شهر و میمه، نجف آباد پیش‌بینی می‌شود.

اداره کل هواشناسی استان اصفهان بر لزوم مدیریت منابع آلاینده از جمله کاهش تردد خودروها و کنترل فعالیت واحدهای صنعتی تاکید و توصیه کرده است که عموم شهروندان طی این مدت تردد غیر ضرور را کاهش دهند و از فعالیت فیزیکی و ورزشی در فضای باز خودداری کنند.

 

 

 

تشدید آلودگی هوای اصفهان در روزهای جمعه و شنبه

منصور شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان گفت: افزایش غلظت آلاینده‌های جوی در اثر سکون و پایداری هوا تا پایان هفته آتی در اصفهان ادامه دارد و آلودگی هوا در روز جمعه و شنبه تشدید می‌شود.

وی با تاکید به رعایت نکات بهداشتی و سلامت و عدم انجام فعالیت‌های ورزشی در فضاهای باز و کاهش سفرهای غیرضروری تصریح کرد: کارگروه شریط اضطرا آلودگی هوا متناسب با شرایط اتخاذ تصمیم خواهد کرد.

شیشه‌فروش بیان کرد: تیم‌های گشت و نظارت اداره کل محیط زیست استان نیز همچنان فعال خواهند بود و با هرگونه اقدامی که منجر به افزایش آلودگی هوا گردد برخورد خواهند کرد.

 

 

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: بر اساس مصوبات کارگروه شریط اضطرار آلودگی هوا روزانه و شبانه ۱۰ تیم گشت و نظارت به صورت مستمر واحد‌های آلاینده را بازدید و رصد می‌کنند.

 

برای ۴۸ کوره آجرپزی غیرمجاز حکم قضائی صادر شده است و تعدادی از این کوره‌ها تعطیل شدند

وی اضافه کرد: برای ۳۰۴ واحد آلاینده اخطاریه صادر شده است همچنین ۲۷ واحد به مراکز قضائی معرفی شدند و ۱۰ واحد متخلف نیز توسط اداره کل محیط زیست استان پلمب شده است.

شیشه‌فروش ادامه داد: برای ۴۸ کوره آجرپزی غیرمجاز حکم قضائی صادر شده است و تعدادی از این کوره‌ها تعطیل شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: همچنین نظارت مستمر بر توزیع سوخت پاک در جایگاه‌ها همچنان ادامه دارد.

وی تصریح کرد: مطابق با بازرسی‌های صورت گرفته، تاکنون اداره کل محیط زیست استان گزارشی مبنی بر استفاده از سوخت مازوت در واحد‌های تولیدی و صنعتی استان ارائه نکرده است.

آلودگی هوا؛ داستان پر تکراری است که هر ساله در رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها در مورد آن قلم‌فرسایی می‌شود و در حال حاضر به‌ویژه در فصول سرد، به سنتی برای کلانشهرهای کشور و از جمله اصفهان تبدیل شده است.

 

حل معضل آلودگی هوای اصفهان سال‌های سال است که به فردا افتاده است

 حل معضل آلودگی هوای اصفهان سال‌های سال است که به فردا افتاده و در حال حاضر در بحرانی‌ترین وضعیت خود قرار دارد. در کنار هزاران وعده وعید که تنها تیتر رسانه‌ها می‌شود آنچه باقی مانده به شماره افتادن نفس‌های اهالی این شهر بی‌برنامه است؛ با دومینوی سوءمدیریت در این حوزه کار از توصیه و راهکار و اقدامات زودبازده و مسکنی گذشته است.

در ساده‌ترین مؤلفه‌هایی که به جلوگیری و یا کاهش میزان آلودگی هوا منجر می‌شود، می‌توان به توسعه ناوگان حمل‌ و نقل عمومی به‌ ویژه توسعه ناوگان زیرزمینی اشاره کرد اما تا زمانی که عزم ملی به‌وجود نیاید، همواره باید منتظر مسکن‌های مقطعی بود.

گاهاً پیش می‌آید که طبیعت با باد و بارانش به ما روی خوش نشان دهد آن وقت است که مسؤولان آمار می‌دهند که در چند ماه گذشته شاهد چه میزان هوای پاک بوده‌ایم. اما در حقیقت باید گفت اقدامات انسانی باعث به وجود آمدن هوای پاک نشده است بلکه ما مدیون طبیعت هستیم.

دنیا اما در خصوص آلودگی هوا، جلوگیری و مهار آن امتحان خود را پس داده و تجاربی را کسب کرده است. ما هم مبتنی بر شواهد موجود می‌دانیم باید چه اقداماتی انجام دهیم اما انگار عزمی برای اجرایی کردن برنامه‌های مشخص و به‌روز در این راستا از سوی مسؤولان وجود ندارد یا حداقل تحرک مثبتی دیده نمی‌شود.

منبع
فارس
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید