کد خبر:7876
پ
۱۸۸۴۲۲۰۴_۳۵۹

جلوگیری از بروز سیلابها با توسعه اراضی جنگلی

رییس امور جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: توسعه اراضی جنگلی احتمال بُروز سیلاب را ۳۴ برابر کاهش می‌دهد. رییس امور جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: توسعه اراضی جنگلی نفوذ آب و حفظ خاک در زمان بارش را نسبت به اراضی معمولی (خالی از پوشش گیاهی) […]

رییس امور جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: توسعه اراضی جنگلی احتمال بُروز سیلاب را ۳۴ برابر کاهش می‌دهد.

رییس امور جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: توسعه اراضی جنگلی نفوذ آب و حفظ خاک در زمان بارش را نسبت به اراضی معمولی (خالی از پوشش گیاهی) ۳۴ برابر بیشتر می‌کند و در نتیجه احتمال بُروز سیلاب کمتر می‌شود.

بابک حقیقی افزود: در محاسبات انجام شده  نفوذ آب در زمان بروز سیلاب در اراضی جنگلی به حدود هفت دقیقه زمان نیاز دارد درحالیکه این شاخص در زمین‌های کشاورزی بیش از ۴۶ دقیقه و در اراضی معمولی حدود ۲۴۰ دقیقه است.

او خاطرنشان کرد: مقایسه  این ارقام  نشان می‌دهد که نفوذ آب در زمین‌های دارای پوشش درختان بسیار بیشتر از زمین‌های بدون پوشش گیاهی است.

رییس اداره جنگلکاری منابع طبیعی اصفهان افزود: ریشه‌های درختان در کنار حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش آن نیز با جذب سریع‌تر آب به مهار و کنترل سیلاب کمک می‌کند.

حقیقی با بیان اینکه آب نفوذ یافته در زمین سبب تغذیه آب‌های زیرزمینی می‌شود، گفت: این موضوع با توجه به کمبود منابع آبی در مناطقی مانند استان اصفهان از اهمیت بسیاری برخوردار است.

او  اضافه کرد: بنابراین بیش از گذشته باید به این مهم واقف شویم که توسعه پوشش گیاهی نقش بسزایی در افزایش تغذیه آب‌های زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک دارد.

طبق طرحی که دولت سیزدهم در نظر دارد مقرر است در مدت چهار سال یک میلیارد درخت در کشور کشت شود تا وضعیت پوشش گیاهی در مناطق مختلف بهبود یابد؛ سهم استان اصفهان در این طرح ۲۵ میلیون اصله درخت است.

استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه منابع طبیعی و ملی، حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل، ۶ میلیون هکتار را مرتع و سه میلیون هکتار را بیابان تشکیل داده است.

جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارد و سرانه جنگل در این منطقه کمتر از ۰.۱ هکتار است، اما با وجود سطح کم، تنوع گونه‌ای خوبی (۳۵ گونه درختی و درختچه‌ای) دارد.

 

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید