خط حمله تیم ملی ایران در بازی با قطر گل کاشت؛ نه فقط در گشودن سنگر حریف بلکه در ارائه رفتار تیمی و حرفه ای در میدان. شاگردان امیر که تا پیش از بازی با عنابیها عملکرد چندان چشمگیری در فاز هجومی از خود نشان نداده بودند کمی پیش از آنکه داور در سوت خود به نشانه پایان نیمه اول جدال با قطر بدمد روی دیگر سکه بازی تهاجمی را به رقبا نشان دادند؛ همان وجه آتشین خط آتش یوزهای ایرانی را، همان چهره مخوفی که همیشه کارشناسان فوتبال تیمهای حریف پیش از صف آرایی ملی پوشان کشورشان با ملی پوشان کشورمان نسبت به آن به کادرفنی و بازیکنان خود هشدار میدهند و همان چیزی که فوتبالدوستان ایرانی از ستارههای ایرانی انتظار دارند. مهاجمان ایرانی در مصاف با قطر دروازه این کشور شیخ نشین را به آتش بستند.
این برای اولین بار نبود که ملی پوشان ایرانی ۴ بار سنگر عنابیها را فرو ریختند. آخرین بار، ۲۵ مهر ماه سال گذشته بود که تیم ژنرال در دیداری تدارکاتی با عنابیها تیم تحت هدایت کارلوس کی روش را با نتیجه سنگین ۴ بر صفر شکست داد تا تیغ تیز انتقادات روانه این سرمربی پرتغالی شود و در نهایت دو ماه بعد نیز کی روش از سمت خود برکنار شد. حالا پس از گذشت یکسال تاریخ برای فوتبالیستهای ملی پوش شیخ نشین قطر تکرار شد تا در بیست و چهارمین روز از مهر ماه برای بار دیگر و این بار در بازی رسمی و در جریان رقابتهای حساس مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ قطر دوباره با چهار گل مغلوب یوزهای ایرانی شود. این اتفاق در حالی افتاد که ملی پوشان ایرانی در سه دیدار گذشته خود در این تورنمنت تنها ۲ گل زده بودند و منتقدان نسبت به عملکرد تیم ژنرال در فاز هجومی هشدار دارده بودند. حالا با این نتیجه امیر و شاگردانش علاوه بر بهبود آمار گلزنی شان در این رقابتها چند تیر دیگر را نیز به هدف نشاندند: هم بر ادعای خود درباره اینکه کیفیت زمین روی بازی آنها تأثیرگذار است صحه گذاشتند، هم قدرت واقعی یوزهای ایرانی را در یورش بردن به سنگر رقبا به رخ کشیدند و هم با تفاضل گل بهتر به صدر جدول گروه A رسیدند.
پربیراه نیست اگر مدعی شویم علاوه بر کیفیت خوب چمن ورزشگاه بن راشد دبی، تغییر تاکتیک امیر در این بازی و چینش متفاوت مهرهها توسط او در میدان بازی از جمله استفاده از سردار در نوک خط حمله و بهره گیری از توانایی محبی و قائدی ستارههای جوان تیم ملی به عنوان دو بال هجومی تیم ملی تأثیر بسزایی در کسب این نتیجه مقتدرانه در مصاف با عنابی پوشان قطر داشت. اما از همه اینها مهمتر، کار تیمی شاگردان قلعه نویی در مصاف با قطریها بود که نقطه اوج آن در گل سوم ملی پوشان ایرانی نمود یافت؛ جایی که سردار آزمون با اینکه میتوانست با گشودن دروازه مشعل برشام برای سومین بار علاوه بر هت تریک در این بازی بر تعداد گلهای ملی خود بیافزاید، ترجیح داد ریسک نکند و محمد محبی که در موقعیت بهتری قرارداشت را صاحب توپ کند تا بر تعداد گلهای زده ایران در این بازی افزوده شود. این عملکرد حرفه ای آزمون در تیم ملی میتواند سرمشق سایر ستارههای ایرانی باشد.
جالب آنجاست که آمار این بازی هم نشان دهنده اقتدار تیم ملی در نبرد با شاگردان مارکز لوپز است. اگرچه مالکیت توپ در این میدان با آمار ۴۶ درصد برای ایران و ۵۴ درصد برای قطر به سود رقیب شیخ نشین بود اما ملی پوشان کشورمان با ایجاد ۱۷ موقعیت گل و ۷شوت در چهارچوب نسبت به حریف(۱۰ موقعیت گل و تنها یک شوت در چهارچوب) برتری داشتند. اما یکی از نقاط ضعف ایران در این بازی نسبت به دیدارهای گذشته ضعف نسبی در خط دفاعی بود، ضمن اینکه کم دقتی ستارههای ایران در زدن ضربات آخر مانع پیروزی پرگل تر سربازان ژنرال در مصاف با شاگردان لوپز شد.
تیم ملی ایران یک ماه دیگر باید در برابر کره شمالی صف آرایی کند، بدون شک چاشنی دقت بیشتر در فرو ریختن توپ روی سنگر رقبا و همچنین استحکام بیشتر در دفاع می تواند منجر به نتیجه پرگل تر برای یوزهای ایرانی در مصاف با قعرنشین گروهA در دور سوم رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ در آسیا شود.
مرضیه غفاریان