مذاکرات پیشرفت بیانیه مارس را به عنوان خط مبنا مثبت ارزیابی کردیم
وی ادامه داد: ما در این مذاکرات پیشرفت بیانیه مارس را به عنوان خط مبنا مثبت ارزیابی کردیم اگرچه به دلیل شرایط به وجود آمده در مسایل ایران و آژانس روند همکاریها کند شد و هر دو طرف از این کندی ابراز ناخرسندی کرده بودند. ما تداوم تعاملاتمان را بر مبنای بیانیه مشترک در سه بخش از این پس دنبال می کنیم؛ اول موارد گذشته است که در سند برجام در قالب پی ام دی بسته شده بود اینها مسایل خاص خودش را دارد که اغشته به مسائل بیرونی و سیاسی است و نباید به دیگر بخشها تسری داده شود. در این بخش موضوع مهم ۲ مکان باقی مانده است، موضوع ناترازی مواد حل شد و بر حل ۲ مکان باقی مانده تمرکز میکنیم.
مدیرکل آژانس باید نقش تسهیل کننده برای برداشتن موانع داشته باشد
اسلامی گفت: بخش دوم، درباره وضعیت موجود است که در چارچوب ان پی تی و پادمان انتظارات و کاستیها را دنبال می کنیم و برای اقدامات هماهنگ برای پیشبرد وضعیت موجود اقدامات متقابل لازم را انجام میدهیم و بخش سوم که مدیرکل و شخص آقای گروسی مسئول آن است و باید گام هایی بردارند که برای آینده است. نقشی که مدیرکل به موجب وظایف قانونی برعهده دارد و باید تسهیل کننده باشد برای برداشتن موانع و حل مسایل مربوطه که عمدتا سیاسی است، در این رابطه حائز اهمیت است.
توافق ایران و آژانس برای تهیه پیشنویس تداوم تعاملات بر مبنای بیانیه مشترک
رییس سازمان انرژی اتمی گفت ما توافق کردیم برای تهیه پیشنویس این سه بخش معاونان دو طرف مذاکرات را دنبال کنند و الان هم مذاکرات در حال انجام است و همان طور که زمان پیش میرود نتایج مورد انتظار را دریافت کنیم. البته این آغاز یک فرایند است.
باید مراقبت کرد اقدامات خصمانه علیه ایران که با منشاء صهیونیستی پایهگذاری شده در تعامل دو طرف تاثیر نگذارد
اسلامی گفت اقدامات خصمانه علیه ایران که پایهگذاری شده با منشاء صهیونیستی باید مراقبت شود تا در تعامل دو طرف تاثیر نگذارد.
وی اظهار کرد: این موضوع مهم است چون آنچه در امپراطوری رسانهای گفته میشود برخواسته از این القائات است که رژیم صهیونیستی سردمدار آنهاست.
اسلامی افزود: در این مقطع زمانی که ماهیت این رژیم بر جهانیان معرفی شده و جامعه کثیری از مردم و نخبگان این ماهیت را دیدند و به آن اعتراض میکنند باید توجه کنیم این همان ماهیت است که پشتیبان جریان مخرب علیه ایران است و نباید مطالب این رژیم ملاک سازمان بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران قرار گیرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت ما امروز توافق کردیم که اینها را از هم تفکیک کنیم؛ گذشته حال و آینده. ما هماهنگ و مشترک به سمت آینده مشترک پر تعامل و پر تحرک گام برمیداریم.
حضور گروسی در ایران در امتداد تعاملات جاری در چارچوب ان پی تی و موافقتنامه پادمان جامع است
ایران با حسن نیت در برجام مانده است
اسلامی در پاسخ به اینکه در سالهای اخیر شاهد تشدید تنش علیه ایران بودیم و شاهدیم که برجام و مذاکرات شکست خورده است با این حال حضور آقای گروسی تاثیر مثبتی در از سر گیری مذاکرات دارد یا خیر؟ گفت: حضور ایشان در امتداد تعاملات جاری در چارچوب ان پی تی و موافقتنامه پادمان جامع است. ایران از برجام خارج نشده است، آمریکا خارج شد و به تعهداتش عمل نکرد و دیگران هم به تبع آن اقدامی نکردند. ایران با حسن نیت در این توافق مانده و الان که کاهش تعهدات داده است، ملاکش برجام است. به علاوه قانون اقدام راهبردی ملاک عمل ماست و این ملاحظات را آقای گروسی مطلع هستند و دیدید که اشاره کردند چارچوبهای ما الان ان پی تی، موافقت نامه پادمان جامع و قانون اقدام راهبردی ایران است. شخص آقای گروسی هم البته جایگاه سیاسی ویژه دارند و یکی از توافقات امروز ما در سه بخش مورد اشاره همین تعاملات سیاسی است که میتواند اثرات متقابل داشته باشد.